Life & Style > Arta si Personalitati

Peter Carl Fabergé - 166 de ani de la nasterea sa

(1/1)

Pamico:
Peter Carl Fabergé - 166 de ani de la nasterea sa

Dupa cum bine ati observat, Google sarbatoreste astazi printr-un logo special, 166 de ani de la nasterea lui "Peter Carl Fabergé"."Peter Carl Fabergé" cunoscut si sub numele de Karl Gustavovici Fabergé, a fost un vestit bijutier rus cunoscut in special pentru „Ouale Fabergé”, bijuterii realizate din metale si pietre pretioase, la baza carora se afla traditia pascala.

"Peter Carl Fabergé", s-a nascut, potrivit calendarului nou, pe 30 mai 1846, iar dupa calendarul vechi, pe data de 18 mai 1846 in capitala Rusiei tariste, Sankt Petersburg, fiind fiul bijutierului german Gustav Fabergé si a sotiei acestuia daneza Charlotte Jungstedt.

Dupa moartea tatalui, "Peter Carl Fabergé", a preluat afacerea, iar in 1964 s-a imbarcat intr-un tur al Europei. Cu aceasta ocazie "Peter Carl Fabergé" a primit instruire de la mari bijutieri si faurari, din Germania, Franta si Anglia. De asemenea a absolvit si un curs la Colegiul Comercial Schloss, din Paris.In 1872, "Peter Carl Fabergé" s-a casatorit cu Augusta Julia Jacobs, alaturi de care a avut patru copii.

In anul 1885, Tarul Alexandru al III-lea al Rusiei i-a cerut lui "Peter Carl Fabergé" sa faca o bijuterie in forma de ou de Pa?te pentru sotia sa, aparand cu aceasta ocazie celebrele "Oua Fabergé".

"Ouale Fabergé" seamana oarecum cu ouale incondeiate de Paste, insa la confectionarea acestora se folosesc metale si pietre pretioase in locul vopselelor sau a altor decoratiuni folosite de obicei.

Urmariti in filmuletul de mai jos superbele realizari ale acestui mare bijutier care a fost "Carl Fabergé".

You are not allowed to view links. Register or Login

Navigation

[0] Message Index

Sitemap 
Go to full version
Mobile View