Hardware > Stiri IT Hardware

Google lanseaza primul "Chrome Desktop-PC" la concurenta directa cu Windows

(1/1)

Pamico:
Google lanseaza primul "Chrome Desktop-PC" la concurenta directa cu Windows

Google a dat un nou impuls sistemului sau de operare "Chrome", cu scopul de a aborda Windows in acelasi mod cum a procedat si cu Android vs iPhone."Chrome", care a fost lansat oficial anul trecut, este un sistem de operare care se gaseste aproape in intregime integrat intr-un browser de Internet, bazandu-se pe un "cloud" in care documentele, muzica, filmele si aplicatiile sunt in mare parte stocate pe Web.

Sistemul de operare "Chrome" are cateva puncte forte cand ruleaza pe un computer - cum ar fi un timp de pornire de doar sapte secunde, dar vanzarile au fost sub asteptari, datorita disponibilitatilor mult mai mari ale sistemului de operare Windows.

Iata insa ca Google in colaborare cu Samsung vin cu doua produse noi, Samsung "Chromebook" - laptop si Samsung "Chromebox" - desktop.Colaborarea dintre Google si Samsung nu este o noutate, stiindu-se ca au mai lucrat impreuna la implementarea sistemului de operare Android pe anumite modele de telefoane, a telefoanelor Nexus facute de Samsung special pentru Google, sau a gamei de telefoane Galaxy S pe care ruleaza sistemul Andriod al celor de la Google.

Google a declarat ca noua generatie de masini este de pana la de trei ori mai rapida decat prima generatie si ofera compatibilitati mult mai bune cu aplicatiile Android. De asemenea este compatibila nativ cu documente Microsoft Office si documente Google, si are sute de aplicatii disponibile.

Laptop-urile vor functiona impreuna cu serviciul de stocare de fisiere "Google Drive", dar vor oferi si suport offline pentru "Google Docs", asa ca veti putea deschide documentele deja existente fara a avea acces la internet.

Jocuri si software ca Pandora, Netflix, Kindle Cloud Reader, Angry Birds s.a. vor fi de asemenea disponibile pe Chrome Web Store. De asemena, sistemul de operare se va updata automat.

Un purtator de cuvant al Google a declarat: "Am lansat opt update-uri stabile pe parcursul anului trecut, adaugand o serie de caracteristici importante si sute de imbunatatiri la toate Chromebook-urile, prin intermediul mecanismului de auto-actualizare".

Diferenta fata de versiunea anterioare de Chrome, consta in faptul ca browserul poate fi mutat sau minimizat, ceea ce il face sa semene mai mult cu un program clasic. Exista de asemenea o optiune de "quick-launch" in partea stanga-jos a ecranului, similara cu optiunea "start" a windowsului.

Samsung a lansat doua noi device-uri Chromebook, cu procesor dual-core si Wi-Fi, precum si 3G ca echipare standard, si alt model cu 3G optional, mai ieftin.

Momentan nu se cunosc decat preturile pentru SUA, care sunt de 449$ pentru modelul cu Wi-Fi si de 559$ pentru modelul cu Wi-Fi si 3G.

Noul "Chromebook" are un ecran de 12.1" la o rezolutie de 1280x800 pixeli, cu aproximativ sase ore durata de viata a bateriei si doua porturi USB.

"Chromebox", arata similar cu un Apple Mac Mini, poate fi conectat la televizoarele moderne sau orice monitor de calculator si costa 329$, la care mai trebuie insa sa adaugi o tastatura si un mouse.

You are not allowed to view links. Register or Login

You are not allowed to view links. Register or Login

Navigation

[0] Message Index

Sitemap 
Go to full version
Mobile View