Life & Style > LifeStyle

Apocalipsa cu stil

(1/1)

Pamico:
Apocalipsa cu stil

Se apropie Apocalipsa? Se pare ca da, devreme ce toate apartamentele de lux construite intr-un siloz abandonat din Kansas au fost vandute. Si nu ieftin, ci la pretul de 1 milion de dolari per bucata. Stiu oare propietarii acestor apartamente anti-apocalipsa ceva ce noi nu stim? E un posibil semn de intrebare.Apartamentele sunt dotate la cele mai inalte standarde de locuit, de la piscina pana la cinematograf si biblioteca si de asemenea asigura garantii ca propietarii vor supravietui "Judecatii de Apoi", atunci cand aceasta zi fatidica va sosi.

Luxoasele apartamente construite adanc in pamant, sunt menite sa reziste la orice, de la colapsuri economice, pana la explozii solare, atacuri teroriste si pandemii.Dezvoltatorul Larry Hall spune ca mai are la dispozitie inca trei silozuri ramase de pe vremea razboiului rece, pentru a continua constructia de adaposturi, in momentul cand cele de acum se vor umple.
"Doomsday preppers" cum sunt numiti propietarii acestor locuinte, doresc un loc sigur unde sa se poata retrage, iar Larry Hall va fi printre ei, acesta cumparand el insusi unul din luxoasele apartamente. Larry Hall spune ca se teme de eruptile solare care vor urma si care vor pune la pamant retelele electrice, cauzand un haos total.

Larry Hall, sotia si fiul sau locuiesc la momentul actual in Denver si vor folosi apartamentul ca pe o casa de vacanta, spune el, dar in cazul cand ceva nu va merge bine, se vor muta acolo.Construite pentru a rezista exploziilor atomice, buncarele transformate in apartamente de locuit, cu ziduri groase de 9m si ingropate 53m in pamant, asigura confort si celui mai paranoic pamantean, spune Hall.

Sapte din cele 14 etaje subterane vor avea un pret de vanzare de 2 milioane de dolari pe etaj, sau 1 milion de dolari jumatate de etaj. Momentan etajele sunt conectate intre ele printr-o scara metalica, dar aceasta va dispare in timp si va fi inlocuita cu un lift, spune Hall.

De asemenea buncarul va gazdui si o ferma piscicola si de legume care sa asigure hrana pentru 70 de persoane atat timp cat e nevoie sa stea acolo si spatii suficient de uscate pentru depozitarea marfurilor pentru o perioada de cinci ani. Etajul superior si exteriorul constructiei, vor fi securizate.

Energia necesara traiului in acest mediu, va fi asigurata din surse de energie precum cea eoliana, solara sau cu ajutorul generatoarelor. Apa curenta va fi stocata in rezervoare gigantice si filtrata prin carbune si nisip, fiind asigurata de un sistem de securitate elaborat si personal bine pregatit care va tine departe hoardele de jefuitori din afara.

"Frica vinde chiar mai bine decat sexul", a spus John Hoopes, un profesor la Departamentul de Antropologie de la Universitatea din Kansas, care a studiat raspandirea culturii "doomsday" (judecata de apoi)."Acum, intreaga planeta este implicata si acesta este rezultatul internetului", a mai spus el.

Hall spune ca amenintarile din cauza omului si a naturii sunt tot mai dese, el dorind sa creeze conditii de siguranta comuna in care oamenii sa supravietuiasca unui eventual haos, intr-un spatiu in care acestia sa poata locui decent. Hall spune ca acum lucreaza pentru a termina circa 167 m2 dintr-un apartament, pe care o bogata femeie de afaceri l-a cumparat, in eventualitatea ca va fi nevoita sa stea aici impreuna cu cei doi fii ai sai.Printre alti cumparatori se afla jucatori NFL(National Football League), piloti de curse, producatori de film si politicieni de renume.

Alte patru persoane care depusesera un avans de 250.000$, au renuntat din cauza crizei, neputand achita restul de plata. Recentele cutremure din Mexic insa, au facut sa inceapa sa sune iar telefoanele pentru precomenzi si eventuale contracte. Exista o comanda pentru un intreg buncar din partea unei singure persoane, dar nu vom incepe demersurile, pana banca nu-l verifica si nu asigura garantii ca este solvabil.

You are not allowed to view links. Register or Login

Navigation

[0] Message Index

Sitemap 
Go to full version
Mobile View