Categorie General > Stiri Internationale

Facebook ar putea sa dispara in opt ani

(1/1)

Pamico:
Facebook ar putea sa dispara in opt ani

Colapsul actiunilor Facebook pe piata de capital, ar putea fi inceputul uni dezastru ce s-ar traduce prin disparitia retelei de socializare in maxim opt ani, spune Eric Jackson analist la Ironfire Capital. Vorbind la postul de televiziune CNBC, el a spus ca Facebook va avea de luptat cu "mobile web"(utilizarea de servicii de Internet bazate pe browser, de pe un dispozitiv mobil), acest lucru putand duce la disparitia retelei de socializare.

"Intr-un termen de la cinci pana la opt ani, reteaua ar putea sa dispara asa cum s-a intamplat si cu gigantul Yahoo. Fiind inca profitabil, avand inca 13.000 de angajati, Yahoo este insa la 10% din valoarea pe care o avea in 2000. In concluzie putem spune ca Yahoo a disparut", spune Jackson.

Cheia pentru a impiedica un dezastru pentru retelele de socializare, consta in mutarea acestora pe device-urile mobile, mai spune acesta.

Facebook a vizat in mod agresiv utilizatorii de telefoane mobile cu o gama de aplica?ii noi, luptand pentru ca acele aplicatii sa devina profitabile, fara a face insa publicitate intr-un mod intruziv.

Jackson imparte companiile in trei generatii: portaluri web, cum ar fi Yahoo, site-uri sociale precum Facebook si mobile web.

"Cand te uiti peste aceste generatii, observi ca nu conteza cat de mult succes a avut prima generatie, succes care nu pare sa se traduca in succesul urmatoarei generatii, asta indiferent cat de multi bani ai in cont si indiferent cat de multe minti stralucite lucreaza pentru tine", spune Jackson.

"Uitati-va la modul in care Google, mai nou, se lupta sa intre in miscarea sociala. Facebook va avea acelasi tip de provocari ca sa intre pe mobile web.", mai spune acesta.

"Lumea se misca repede si din ce in ce mai competitiv si cred ca cei care au dominat in generatia lor, le va fi foarte greu sa patrunda in noua generatie(mobile web)", a adaugat Jackson.

You are not allowed to view links. Register or Login

Navigation

[0] Message Index

Sitemap 
Go to full version
Mobile View