Categorie General > Stiinta si Tehnologie

Hydroview - camera subacvatica care poate fi controlata prin smartphone

(1/1)

Pamico:
Hydroview - camera subacvatica care poate fi controlata prin smartphone

Pana in prezent, filmarile subacvatice, necesitau echipe de scafandrii si echipament de filmat dedicat, ceea ce implica costuri destul de ridicate. Iata insa ca cei de la Aquabotix dau posibilitatea pasionatilor de filmari subacvatice sa devina mici exploratori cu ajutorul robotului Hydroview.Aquabotix Hydroview functioneaza pe baterii, filmeaza Full HD si poate fi controlat cu ajutorul unei aplicatii care functioneaza pe iPad, smartphone-uri, sau pe laptop-uri cu sistemul de operare Windows. Camera-robot Aquabotix Hydroview costa 4000$, vine echipata cu o camera Full HD, un cablu lung de 23 m pentru a o putea recupera in caz de nevoie si acumulatori care permit o autonomie de functionare de trei ore. Este ideala pentru documentare subacvatice, sau in scopuri utilitare atunci cand este nevoie sa cauti obiecte in apa, spun producatorii.

Hydroview este echipata cu LED-uri care lumineaza zona din fata pentru a putea filma in conditii optime, se poate deplasa cu o viteza de cinci noduri inainte si un nod in sens invers in timp ce filmeaza si poate atinge o adancime de 50 m.
De asemenea poate face si o analiza a apei. HydroView comunica wireless cu dispozitivul mobil al utilizatorului, fiind totusi in legatura permanenta cu acesta si printr-un cablu de siguranta.

Robotul masoara 14.6x19x7 cm si cantareste doar 4 Kg.

"Multi dintre noi am visat sa devenim exploratori ai marilor si oceanelor, dar foarte putini am reusit cu adevarat sa facem asta. Acum cu ajutorul HydroView controlat prin iPad, orcine poate explora adancimile ca un adevarat Jacques Cousteau.", a spus Durval Tavares, CEO al Aquabotix.

You are not allowed to view links. Register or Login

You are not allowed to view links. Register or Login

Navigation

[0] Message Index

Sitemap 
Go to full version
Mobile View