Currently:
  • Avertizare anti-hacking de la Google pentru utilizatorii de Gmail 4 1

Software > Stiri IT Software

Avertizare anti-hacking de la Google pentru utilizatorii de Gmail

(1/1)

Pamico:
Avertizare anti-hacking de la Google pentru utilizatorii de Gmail

"We believe state-sponsored attackers are attempting to compromise your account", cam asa suna mesajul de la Google care apare atunci cand acesta considera ca sunteti o potentiala victima.

Google a lansat "last line of defence"(ultima linie de aparare) pentru utilizatorii de Gmail, pe care ii considera vulnerabili in fata atacurilor unor spioni straini, atacuri ce par sa fi fost tot mai dese in ultima saptamana.Google ramane retinut in a declara cat de mare este amenintarea din partea hackerilor, insa se banuieste ca este suficient de importanta, astfel incat a fost nevoie de un astfel de avertisment. Avertismentul de tip "pop up", apare atunci cand Google considera ca un cont de Gmail a fost vizat de hackeri, insa refuza sa spuna cum afla despre acest lucru.

"Suntem tot timpul vigilenti cu activitatea de tip malware de pe sistemele noastre, in special asupra tertelor parti care incearca sa se conecteze la conturile utilizatorilor nostrii", au declarat pe blogul lor cei de la Google.

"Cand avem informatii specifice, fie de la utilizatorii nostrii, fie din propriile noastre surse de monitorizare, va apare acest anunt de avertizare. Astfel vom face un pas inainte catre utilizatorii despre care credem ca sunt tinta unor atacuri sponzorizate", spune Google.

Miscarea vine in urma mai multor atacuri cibernetice care au ca origine China, vizand utilizatori din SUA si oficialitati guvernamentale. Anul trecut hackeri din Jinan, China, au atacat conturi de Gmail si Yahoo ale unor oficiali guvernamentali. Guvernul chinez a negat insa orice implicare.

"Aceste acuze aduse Chinei sunt inacceptabile", a declarat purtatorul de cuvant al ministerului chinez de externe, Hong Lei, dupa ce au avut loc atacurile.

"Hacking-ul este o problema internationala si China este de asemenea o victima. Afirmatiile potrivit carora China sprijina hackerii, sunt complet nefondate", a mai spus acesta.

"Daca vedeti acest avertisment nu inseamna neaparat ca acel cont a fost spart. Aceasta inseamna doar ca banuim ca poate fi o tinta, de phishing sau malware, de exemplu, si ca ar trebui luate masuri imediate pentru asigurarea contului", spune Google.

"Va intrebati cum stim ca aceste activitati sunt sponzorizate de diverse state. Din pacate nu putem divulga metodele de detectie, datorita faptului ca aceste informatii le-ar putea fi de folos celor care vor sa faca rau. Analiza noastra a scos insa la iveala rapoarte  detaliate cu privire la implicarea unor state sau a unor grupuri sustinute de stat".

"Credem ca este de datoria noastra sa fim activi si sa atragem atentia utilizatorilor cu privire la atacuri sau potentiale atacuri, astfel incat acestia sa ia masuri pentru a-si proteja informatiile. Si vom continua sa actualizam aceste notificari pe baza celor mai recente informatii.", spune Google.

China este suspectata ca ar fi la originea multora din aceste atacuri asupra guvernului SUA si a altor site-uri comerciale din afara SUA, insa oficialii chinezi au respins in repetate randuri faptul ca s-ar afla in spatele unor astfel de actiuni.

You are not allowed to view links. Register or Login

Navigation

[0] Message Index

Sitemap 
Go to full version
Mobile View