Life & Style > LifeStyle

Statiunea Chamonix

(1/1)

Pamico:
Chamonix
Chamonix este o comuna in departamentul Rhone-Alpes in regiunea Haute-Savoie din sud-estul Frantei. Acesta este locul unde s-au desfasurat primele jocurile olimpice de iarna din 1924. Populatia comunei este de aproximativ 9800 de locuitori. Situat langa virfurile muntoase impresionante din Aiguilles Rouge, Chamonix imparte cu Saint Gervais-les-Bains, o comuna invecinata, atat culmile Mont Blanc-ului, cat si titlul de cea mai inalta comuna din Franta. Chamonix este bine cunoscuta si iubita de schiori si de impatimitii muntelui.

Mont Blanc-ul, cu o inaltime de 4810 m, este al treilea cel mai vizitat loc turistic natural din lume. Din acest motiv Chamonix are un aer foarte cosmopolit. Cu o suprafata de 245 de kilometri patrati, Chamonix este a 4-a comuna ca marime din Franta. Chamonix este celebra si pentru spectaculoasa telecabina care merge pana la Aiguille du Midi (3842m). Construita in 1955, era la acea vreme cea mai inalta telecabina din lume.

Impreuna cu telecabina care merge pina la Pointe Holbronner de la Entreves din Aosta Valley (Italia), face posibila traversarea intregului masiv Mont Blanc. Chamonix-ul este o destinatie si pentru sporturile montane de vara, dar si pentru trasee cicliste montane, pentru cei experimentati. Incepind din secolul al 19-lea dezvoltarea turistica a localitatii a fost dominata mai mult de initiativele nationale si internationale, si mai putin de initiativele locale ale antreprenorilor, desi comunitatea locala a devenit tot mai dependenta de turism.

Foto: Izabela & Miki Pitish

Navigation

[0] Message Index

Sitemap 
Go to full version
Mobile View