ACEST SITE ESTE DE VANZARE!
Monitoare-LCD OFERTA IT ► SISTEME PC - PERIFERICE IT - COMPONENTE PC Calculatoare-Craiova

Author Topic: Noi modele de routere inteligente de la Western Digital  (Read 1789 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Pamico

  • Administrator
  • Membru Erou
  • *****
  • Posts: 3581
  • Reputation: +473/-0
  • Gender: Male
  • With us since: 02/08/2011
    YearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
Noi modele de routere inteligente de la Western Digital
« on: June 17, 2012, 12:03:32 PM »
Noi modele de routere inteligente de la Western Digital

Daca aveati impresia ca Western Digital sta bine numai la capitolul Hard Disk-uri, ei bine, nu e deloc asa. Iata ca cei de la Western Digital vin cu noi modele de routere "destepte" care impresioneaza din multe puncte de vedere, ce vor fi foarte apreciate mai ales de iubitorii de gaming online si streaming video.

WD N900
Photo: Evan Ackerman/DVICE

Cand vine vorba sa achizitionam un router, sunt mai multe lucruri care ne intereseaza inainte de a face acest pas. Printre cele mai importante putem enumera:

• un router bun va trebui sa-si petreaca majoritatea timpului in ignoranta (l-ai instalat si uiti de el), nu trebuie resetat, nu trebuie reconfigurat
• sa aibe o interfata web user-friendly si sa fie usor de configurat
• alte caracteristici ca: optiuni de retea pentru oaspeti, control de calitate a serviciilor si pentru cei mai pretentiosi, chiar telecomanda

Cu acestea fiind zise, sa vedem ce aduce nou Western Digital pe acest segment.

Desi momentan standardul 802.11ac nu este folosit, iata ca cei de la WD l-au implementat deja. Noile modele de routere ofera viteze dual-band de 300+300 Mbps sau 450+450 Mbps.

Foarte usor de configurat, din doar trei click-uri, noile modele de routere iti ofera posibilitatea sa faci acest lucru de pe orice tableta, smartphone, sau calculator. Odata ce ai intrat pe interfata routerului, vei constata ca este mai mult decat user-friendly si foarte simplu de configurat.

Asa cum era de asteptat, aceste noi modele de routere care nu fac parte din gama "low-budget", ofera toate caracteristicile pe care si le-ar putea dori cineva si multe altele in plus, pe care mai mult ca sigur nu le veti folosi foarte des, posibil niciodata. Acestea au optiuni separate pentru "guests"(oaspeti), sapte porturi Ethernet, doua porturi USB, unul 2.0 si altul 3.0 pentru partajare in retea a imprimantelor sau hard disk-urilor, iar unul dintre aceste porturi are chiar setari pentru "remote accessibility".

WD N600

Pe langa caracteristicile enumerate mai sus, in noua sa linie de routere, Western Digital a introdus si optiunea de "FasTrack". Aceasta optiune, consta intr-un softulet destept care nu numai ca optimizeaza routerul pentru streaming media (cum ar fi video pe Internet sau jocuri), dar poate, de asemenea, detecta automat si prioritiza tipuri diferite de mass-media prin analiza de trafic. La modelele de varf, aceasta optiune se numeste "FasTrack Plus" si nu trebuie facuta nicio interventie din partea utilizatorului: router-ul va urmari automat traficul care curge prin retea si in cazul in care detecteaza un serviciu care are nevoie de o latenta redusa, sau o conexiune cu latime de banda mare, acesta va prioritiza automat traficul pentru acel serviciu.

Acest nivel de calitate a serviciilor (QoS), de optimizare a traficului a fost si este posibil si in prezent pe majoritatea routerelor, dar prin interventia utilizatorului, atribuind prioritati diferite pentru anumite porturi si adrese IP. Acum, cu "FasTrack Plus" ai scapat de aceasta grija. Cu ajutorul "FasTrack Plus", iubitorii de jocuri sau cei care vizualizeaza filme online, nu trebuie sa-si mai faca griji ca vor avea lag (intarzieri), in desfasurarea continutului lor, in momentul cand altcineva din famile doreste sa se uite la poze sau sa transfere fisiere in acelasi timp.

Ca tot vorbim de atata timp de noile modele de routere de la Western Digital, hai sa le si vedem care sunt. Sunt in numar de patru si se numesc asa: My Net N600, My Net N750, My Net N900 si N900 Central.
N600 si N750 au un pret de 80$ respectiv 120$. N750 are rata de transfer mai mare si 2 porturi USB fata de unul la N600. Ambele au integrat "FasTrack QoS" software. My Net N900 are 7 porturi Ethernet, viteza 450+450 dual-band full, "FasTrack Plus" si un pret de 180$. N900 Central are aceleasi specificatii ca si N900, numai ca face "sacrificiul" de a elimna 2 din cele 7 porturi Ethernet, in favoarea unei unitati interne de Hard disk de 1TB sau 2TB, pentru un pret de 300$, respectiv 350$.

De retinut este faptul ca desi toate modelele au optiunea  "FasTrack", numai modelele N900 au "FasTrack Plus", ceea ce inseamna ca la celelalte va trebui sa va stabiliti prioritatile manual. Desi inteligenta, aceasta optiune de "FasTrack Plus" are si mici neajunsuri. Fiind complet automata, nu vei putea interveni manual in prioritizare traficului, acesta fiind gandit de fabricant sa dea cea mai mare prioritate traficului video (video chat), audio chat-ului(Skype), streamingului video (Hulu, Netflix, YouTube, etc.) si nu in ultimul rand jocurilor online.

Mai multe amanunte gasiti pe You are not allowed to view links. Register or Login-ul producatorului.

You are not allowed to view links. Register or Login


Forum Craiova Center - stiri, divertisment, informatii utile, anunturi si multe altele" title="Forum Craiova Center - stiri, divertisment, informatii utile, anunturi si multe altele