Currently:
  • Kakapo - papagalul care iubeste oamenii la propriu 5 1

Lumea Animalelor > Discutii & Articole

Kakapo - papagalul care iubeste oamenii la propriu

(1/1)

Pamico:
Kakapo - papagalul care iubeste oamenii la propriu

"Kakapo" este o specie de papagal nocturn terestru, din Noua Zeelanda si una din speciile amenintate cu disparitia. Aceasta rasa de papagali nu poate zbura, se deplaseaza terestru si are o mare afinitate sexuala fata de oameni, mult mai mare decat de reprezentantele propriei specii. Un lucru curios, dar si haios in acelasi timp.La inceputul secolului XIX, inainta ca europenii sa tulbure linistea acestor meleaguri din Noua Zeelanda, papagalii "Kakapo" erau una din cele mai raspandite pasari. Odata cu distrugerea habitatului natural si datorita inmultirii animalelor de prada(caini si pisici) aduse de europeni, aceasta specie de papagali a fost aproape de extinctie.

Traind pe pamant si in copaci la joasa inaltime acolo unde reuseau sa se catere, "Kakapo" erau o tinta foarte usoara pentru pradatori. Desi avand un penaj care ii face greu observabili si cu abilitatea de a "impietri" in momentul cand simt pericol, "Kakapo" nu au scapat de furia pradatorilor, ajungandu-se ca in anii 90 sa mai existe decat 50 de exemplare.

Datorita eforturilor depuse si a unei campanii de conservare a speciei, s-a ajuns in prezent la un numar de 126 de exemplare. Campania de salvare nu a fost lipsita de evenimente, unul dintre ele fiind acela ca pe parcursul acestei perioade, papagalii masculi erau atrasi mai mult de ingrijitori decat de femelele "Kakapo", dorind sa se imperecheze cu acestia din urma. Situatia a escaladat si a devenit de-a dreptul hilara in momentul in care ingrijitorii au inceput sa poarte casti speciale de cauciuc care erau prevazute cu o gaura pentru colectarea spermei. Masculii "Kakapo" aveau o atractie deosebita pentru capetele ingrijitorilor, iar acestia au facut tot posibilul pentru perpetuarea speciei.   :)

You are not allowed to view links. Register or Login

You are not allowed to view links. Register or Login

Navigation

[0] Message Index

Sitemap 
Go to full version
Mobile View