Life & Style > Fotografie Panoramica

Palatul Vatican - Bazilica San Pietro

(1/1)

Pamico:
Palatul Vatican - Bazilica San Pietro

Palatul Vatican este resedinta papei de la sfârsitul secolului XIV, situata la nord de Bazilica San Pietro din Vatican, împrejmuita pentru prima data în 850 d.Hr., zidurile neregulate cuprind în interiorul lor gradini (datând din perioada lui Nero), curti, zone rezidentiale, galerii, Muzeele Vaticanului, Biblioteca si alte institutii.

Zona rezidentiala, care cuprinde peste 1400 de camere, a început sa fie construita în secolul XIII de catre papa Nicolae III. Nicolae V a fondat Biblioteca Vaticanului. În timpul lui lulius II, Giovanni dei Doici a construit Capela Sixtina, cunoscuta pentru operele de arta din interior, printre care tavanul pictat de Michelangelo; Donato Bramante a terminat fatada de nord si a facut planurile pentru imensa curte Belvedere, iar Rafael si-a pictat capodoperele în interiorul palatului.
 
Angajat de Paul III, Antonio da Sangallo cel Tânar a proiectat Sala Regia (Sala Regala) si Capela Paulina, decorata de Michelangelo. Alte capele, împreuna cu faimoasa Galerie a Hartilor a lui Ottaviano Mascherino, dateaza de la sfârsitul secolului XVI. Domenico Fontana a adaugat o aripa de apartamente si cladirea actuala a bibliotecii în timpul lui Sixtus V. În perioada baroca, Urban VIII a construit Capela Matilda si, în timpul lui Alexandru VII, Gian Lorenzo Bernini a construit Scala Regia (Scara regala).

Altarul San PietroTribuna principalaTranseptul de NordTranseptul de SudNaosulCapela CoruluiSt. Peter's PietaAltarul JeromePiata San PietroCapela Sixtina


You are not allowed to view links. Register or Login

Navigation

[0] Message Index

Sitemap 
Go to full version
Mobile View