Categorie General > Stiri Internationale

A fost gasita inscriptia care confirma data de "sfarsit a calendarului Maya"

(1/1)

Pamico:
A fost gasita inscriptia care confirma data de "sfarsit a calendarului Maya"

A fost gasita inscriptia care confirma data de "sfarsit a calendarului Maya", 21 Decembrie 2012.  Arheologii au gasit inscriptia intr-o scara de piatra in urma sapaturilor efectuate in La Corona, Guatemala. Este a doua inscriptie gasita care confirma acest lucru.

Multi adepti ai teoriei "sfarsitului" din intrega lume, au intampinat acest lucru ca pe un potential eveniment apocaliptic si a facut deja sa creasca vanzarile de adaposturi in SUA, iar in Franta adeptii se refugiaza in sate. Tablite Maya gasite pana acum fac obiectul teoriei conspirationiste mai ales pe internet, iar adeptii ei cred ca lumea noastra va fi inghitita de o gaura neagra, lovita de asteroizi, sau devorata de zei antici.Inscriptia veche de 1300 de ani, este considerata a fi una din cele mai importante descoperiri din ultimele decenii. Majoritatea inscriptiilor gasite pana acum, sau abandonate de jefuitorii de comori, vorbesc despre istoria politica a acelor vremuri, dar sunt si pasaje in care se vorbeste despre "intoarcerea Regelui".

"Aceea a fost o perioada de mari tulburari politice si sociale in regiunea Maya, iar regele acelor vremuri s-a simtit obligat sa faca aluzie la un ciclu mai mare de timp si care se intampla sa se incheie in 2012", spune David Stuart de la Universitatea Austin din Texas, care a condus sapaturile.

Multi etnici mayasi resping insa aceasta teorie apocaliptica si spun ca este inventata de occidentali. Mai degraba, inscriptiile indica inceputul unei noi ere, decat apocalipsa. Presupusa "apocalipsa" se refera la sfarsitul unui ciclu de 5125 de ani de la inceputul calendarului mayas, 3113 i.Hr.Povestea a inceput cu teoria conform careia planeta Nibiru, o planeta care se presupune ca a fost descoperita de sumerieni, se indreapta catre Pamant. NASA spune ca aceste teorii au fost legate de sfarsitul unuia din ciclurile calendarului Maya si anume solstitiul de iarna din 2012.

"Inscriptia gasita in La Corona descrie mai mult situatia politica a acelor vremuri decat profetii apocaliptice", spune  Marcello A. Canuto, directorul care se ocupa de proiect.

sursa: dailymail.co.uk/sciencetech

Navigation

[0] Message Index

Sitemap 
Go to full version
Mobile View