Hardware > Stiri IT Hardware

Intel lanseaza primul tranzistor 3-D din lume !

(1/1)

Pamico:
Intel a marcat pe 5 mai 2011 un moment istoric în evolutia tranzistorilor, baza microscopica a produselor electronice moderne. Pentru prima data de la inventarea tranzistorului din siliciu în urma cu 50 de ani, se va începe productia în masa a tranzistorilor care folosesc o structura tridimensionala.



Intel va începe astfel productia de masa pentru revolutionarul tranzistor 3-D, numit Tri-Gate, anuntat prima data în 2002; noul tranzistor va fi încorporat în procesorul „Ivy Bridge”. Un nanometru este a miliarda parte dintr-un metru.
 
„Inginerii si oamenii de stiinta au reinventat tranzistorul, de aceasta data folosind cea de-a treia dimensiune”, a declarat Paul Otellini, presedinte si CEO al Intel. „Cu ajutorul noilor tranzistori vom dezvolta noi produse inovatoare si uimitoare, ducând Legea lui Moore catre noi domenii”, a completat Otellini.

Oamenii de stiinta au recunoscut importanta structurii 3-D în sustinerea dinamicii Legii lui Moore. În timp ce dimensiunile produselor devin din ce în ce mai mici, legile fizicii împiedica avansul tehnologic. Esenta anuntului Intel reprezinta abilitatea companiei de a începe productia în masa a tranzistorilor 3-D Tri-Gate, deschizând în acelasi timp o noua era a Legii lui Moore, care va conduce la aparitia unei noi generatii de inovatii pentru un spectru larg de dispozitive.
Legea lui Moore a anticipat dinamica dezvoltarii tehnologiei pe baza de siliciu. Legea sustine ca la fiecare doi ani numarul de tranzistori care se poate amplasa pe un circuit integrat se dubleaza, iar performanta creste si costurile scad. Legea lui Moore a devenit modelul de business de baza pentru industria semiconductorilor din ultimii 40 de ani. Continuarea aici: You are not allowed to view links. Register or Login

Navigation

[0] Message Index

Sitemap 
Go to full version
Mobile View