Categorie General > Stiinta si Tehnologie

Ecranul transparent de la Hewlett-Packard

(1/1)

Pamico:
Ecranul transparent de la Hewlett-Packard

Hewlett-Packard a obtinut un brevet de inventie pentru un ecran transparent. Acesta va putea avea o multitudine de aplicatii, poate fi utilizat spre exemplu pe un parbriz de masina pentru a afisa anumite instructiuni, ca ferestre avand continut publicitar si multe altele. Utilizatorii pot tine de asemenea ecranul deasupra unui obiect, iar ecranul va furniza informati despre acesta.


Foto credit: HP

Inventia consta din doua folii transparente intre care se afla montate o serie de lamele, asemanatoare cu jaluzelele verticale care au rolul de a lasa utilizatorul sa poata vedea prin ecran, dar in acelasi timp reflecta si o parte din lumina catre acesta, facand posibila afisarea informatiei sub forma de text sau grafica.

"Promterele folosite la televiziuni, sau ochelarii celor Google(Google Glasses) se bazeaza pe pe o tehnologie asemanatore, numai ca a noastra functioneaza diferit", spun cei de la Hewlett-Packard. Tehnologia lor foloseste un strat subtire de material reflectorizant, pictat in partea superioara a unui material transparent. You are not allowed to view links. Register or Login

Comparativ cu alte modele de ecrane transparente care exista in momentul de fata, cei de la Hewlett-Packard spun ca inventia lor are mai multe avantaje, printre acestea putand enumera faptul ca este mult mai subtire, reda imagini full-color, se vede din ambele parti, avand in acelasi timp si un unghi de vizualizare mare. Cei de la HP mai spun ca ecranul va fi suficient de flexibil astfel incat sa poata fi roluit si depozitat. HP inca nu a folosit aceasta tehnologie in niciun produs momentan, dar spune ca lucreaza de 20 de ani la dezvoltarea ei si cand totul va fi perfect atunci va iesi si pe piata.

sursa: livescience.com via bbc.com

Navigation

[0] Message Index

Sitemap 
Go to full version
Mobile View