Categorie General > Stiri Locale

Ford ar putea pleca de la Craiova daca nu vor fi indeplinite anumite conditii

(1/1)

Pamico:
Ford ar putea pleca de la Craiova daca nu vor fi indeplinite anumite conditii

Premierul Victor Ponta s-a intalnit, luni, cu vicepresedintele Ford Europa, Wolfgang Schneider, si presedintele Ford Romania, Jan Gijsen. La intalnire au fost prezenti si ministrul Transporturilor, primarul municipiului Craiova si presedintele Consiliului Judetean Dolj.Discutiile purtate au fost strict legate de identificarea solutiilor privind slaba dezvoltare a infrastructurii de transport rutier, feroviar si fluvial pentru fabrica Ford din Craiova.

Potrivit fostului premier Calin Popescu Tariceanu, mai multe angajamente ale partii romane si care au fost asumate de Primaria Craiova nu au fost realizate. Dintre acestea putem aminti realizarea unui drum expres care sa lege Craiova de sistemul de autostrazi al Coridorului 4 paneuropean si un drum expres catre unul din porturile dunarene.

Conform contractului de privatizare, Ford avea obligatia sa realizeze pana la 19 martie 2012 investitii tehnologice si de mediu de 675 milioane euro si un volum de autovehicule de aproximativ 250.000 de bucati, lucru care nu s-a intamplat. In acest context, autoritatile romane au spus ca vor penaliza compania pentru neindeplinirea obligatiilor contractuale, fara sa tina cont insa ca nici ele nu si-au indeplinit aceste obligatii. Un fel de alba-neagra intre cele doua autoritati(n.n.).

Ford impreuna cu Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului au incheiat in luna martie un act aditional la contractul de privatizare a Automobile Craiova, potrivit caruia constructorul auto va produce un numar de masini mult mai redus fata de cel asumat, va plati penalitati si va renunta la un ajutor de stat pentru formarea profesionala a angajatilor.

sursa: incont.ro

Navigation

[0] Message Index

Sitemap 
Go to full version
Mobile View