Categorie General > Stiri Internationale

Kepler-30: a fost descoperita copia sistemului nostru solar

(1/1)

Pamico:
Kepler-30: a fost descoperita copia sistemului nostru solar

Un nou sistem solar a fost descoperit de catre telescoapele NASA. Specialistii sustin ca noul sistem descoperit este copia in oglinda a celui in care traim si se intreaba acum daca acesta ar putea gazdui o a doua planeta Pamant. Grupul de planete descoperit, se aliniaza similar planetelor din sistemul nostru solar, orbitand in jurul stelei mama in jurul Ecuatorului.Dr Roberto Sanchis-Ojeda si colegii sai au analizat tranzitul unor pete peste steaua Kepler-30 si au descoperit ca sunt asemanatoare cu cele ale Soarelui nostru. In sistemul nostru solar, orbita planetelor este in jurul liniei de ecuator a Soarelui, o consecinta probabil a formarii acestora dintr-un disc de gaz. Exista doar trei planete in noul sistem solar descoperit, fata de opt cat are al nostru, dar este pentru prima data cand s-a descoperit o aliniere a planetelor similara cu a noastra.

Majoritatea unor astfel de "exoplanete" au o orbita total gresita, prea aproape de steaua mama, unele din ele avand chiar orbite opuse. Insa descoperirea misiunii spatiale Kepler, arata ca diferenta de aliniere intre cele trei planete este de numai cateva grade, foarte asemanatoare cu a sistemului nostru solar si in contrast cu planeta izolata Jupiter.

Profesorul Drake Deming, de la Universitatea din Maryland, spune ca aceasta descoperire este fascinanta. 
"Cercetatorii au descoperit ca cele trei planete tranziteaza orbita in acelasi plan, cu o diferenta de un grad inclinare unghiulara. Acesta pozitie a planetelor din sistemul Kepler-30, duce imediat la similitudinea cu sistemul nostru solar.", a spus Drake Deming.

"Descoperirea este foarte importanta si vine cu noi perspective asupra stiintei legata de aceste exoplanete.", a mai spus prof. Drake.

sursa: Daily Mail

Navigation

[0] Message Index

Sitemap 
Go to full version
Mobile View