GSM - Telefoane > Diverse

Blestemul numelor in lumea telefoanelor

(1/1)

Dementor:
Toata lumea care a devenit dependenta de produsele Apple asteapta cu sufletul la gura sa vada cum va arata noul iPhone si mai ales ce va stii sa faca. Adevarul este ca exista, despre acest gadget, le fel de multe intrebari ca despre misterul din '47 de la Roswell, numai ca in acest caz stim cine este creatorul "extraterestrului".

Indiferent de zvonuri, indiferent de ziua in care va aparea, speculatiile pe seama terminalului vor exista. Fie ca va avea in continuare 3G sau va trece direct in reteaua 4G, noul iPhone va avea o mare problema legata de numele de botez, pe care "tata Apple" il va alege, potrivit Dvice.

Stim ca toata lumea se refera la gadget ca fiind "iPhone 5", dar daca va avea incorporata in el tehnologia LTE, eu cred ca va suna mult prea bine "4G iPhone5" sau "iPhone 5 4G". Putem spune despre cei de la Apple ca sunt multe lucruri, dar nu si prosti, asa ca nu cred ca vor da produsului "amiral" un nume confuz, asa ca tind sa cred ca iPhone 5 iese din discutie.

Din moment de "4G iPhone 5" iese din discutie, nici nu se poate copia modelul de la iPhone 3GS, sa poata fi numit "4S", pentru ca asta ar arata de fapt o ajustare minora, o imbunatatire mica a componenteleor. Pe cand despre acest nou gadget se spune ca va vea o camera de 8MP, un procesor de 1,2 Ghz. Este posibil, in schimb, sa fie numit iPhone 4G, daca va avea ultima tehnologie de acest gen?

Slabe sanse sa aiba si un astfel de nume pentru ca deja sunt si alte telefoane care au iesit cu o asemenea denumire, iar cei de la Apple vor tine mortis sa se diferentieze. In lumea telefoanelor exista iPhone si restul terminalelor... deci Apple = Prestanta.

Un nume "stelar"

In general, companiile de telefonie se confrunta cu nume de telefoane sau de serii de telefoane destul de incuiate. Un bun exemplu este cel al principalului concurent iPhone, Samsung.

Numele de Galaxy este excelent pentru un telefon capabil sa tina piept iPhone-ului, dar cand in toata "astronomia" asta mai arunci si cate un alt nume pe langa nu prea da bine. E ca si cum numele tau de famiei ar fi Winchester si pe copil il botezi Costelus sau Titi.

Galaxia celor de la Samsung este plina de  "sateliti" care au ca "prenume" niste denumiri potrivit exemplului de mai sus: Vibrant, Infuse, Captivate, Indulge, Fascinate... mirific!


"Mura Neobrazata"... suna ca o duda
 
Tot pe acest principiu, mai este si BlackBerry, care reprezinta totusi un renume in lumea telefoanelor, mai ales de business. Si cei de la RIM au un prost obicei: pe langa a-si denumi telefoanele cu un numar, ii mai arunca alaturi si un nume, unul dintre ele fiind "Bold". Numele telefonului, "Mura", si alaturat "Bold: tradus suna ca duda.

BlackBerry Bold: Mura + sinonimele cuvantului tradus "Bold" - Mura Indrazneata, Mura Cutezatoare, Mura Nerusinata, Mura Viteaza, Mura Neobrazata... Pur si simplu genial!!! Cum ar suna o discutie intre doi businessmeni romani: "Stii stimabile, ieri mi-am luat un laptop nou si mi-am pus pe el "Ferestre 7". La care celalalt se lauda cu achizitia lui - "Da, felicitari! Eu mi-am schimbat smartphone-ul (sau telefonul destept, daca tot traducem. Am o mura indrazneata, sunt multumit de ea".

Avand in vedere ca RIM inca nu a reusit sa produca pana acum un smartphone capabil sa concureze cu iPhone, "Bold" pare un pic ironic.

You are not allowed to view links. Register or Login

Navigation

[0] Message Index

Sitemap 
Go to full version
Mobile View