Currently:
  • Cum poate fi pacalit un scanner de iris 5 1

Categorie General > Stiinta si Tehnologie

Cum poate fi pacalit un scanner de iris

(1/1)

Pamico:
Cum poate fi pacalit un scanner de iris

Scanerele de Iris reprezinta una dintre cele mai sigure tehnologii biometrice si care pot recunoaste 5.000 de semne individuale in ochii fiecarei persoane. Iata insa ca "hackerii academici" au reusit sa pacaleasca sistemul de securitate al scannerelor. Astfel cercetatorii americani si spanioli au construit o imagine sintetica a unui iris, reusind astfel sa pacaleasca sistemul de securitate al aparatelor, conform celor de la BBC. Slabiciunea consta in modul digital de stocare al imaginilor scanate. Acest format(cod) al imaginilor unui iris, poate fi spart si replicat, arata cercetatorii.


Exemplu de imagine luata cu un scanner LG4000 in Martie 2008(stanga) si in Martie 2011(dreapta)
CREDIT Image: Kevin Bowyer

Testele cu imagini sintetice si care au pacalit scannerele comerciale in proportie de 80%, au fost prezentate la conferinta de securitate Black Hat din Las Vegas. Rezultatele prezentate pun la indoiala securitatea acestor scannere de iris si ar putea insemna o regandire serioasa a eforturile de a folosi aceste scannere pe scara larga. India deja a inceput derularea unui program de "digital ID systems" (identificare digitala) pentru cei 1,2 miliarde de cetateni ai sai, cu ajutorul acestor scannere de iris.

Cercetari mai vechi au scos in evidenta si alte problema ale acestor scannere, ca de exemplu modificari ale irisului odata cu trecerea timpului, modificari pe care scannerul nu stie cum sa le interpreteze si nu recunoaste persoana.

sursa: innovationnewsdaily.com via BBC

Navigation

[0] Message Index

Sitemap 
Go to full version
Mobile View