Categorie General > Stiinta si Tehnologie

A fost creata bateria flexibila

(1/1)

Pamico:
A fost creata bateria flexibila

Cercetatorii de la Advanced Institute of Science and Technology din Coreea, au reusit performanta de a crea o baterie flexibila. Imreuna cu ecranele flexibile AmoLED, inventia lor ar putea duce in viitor la un redesign total al gadget-urilor in forma pe care o cunoastem astazi. Acestea vor putea fi impaturite sau sau roluite, fiind mult mai usor de purtat in buzunar.


Foto: Youtube

Echipa condusa de profesorul Lee Jae Keon a dezvoltat ceea ce ei numesc 'high-performance flexible all-solid-state battery'. Bateria este suficient de stabila din punct de vedere electric si gata sa fie introduse in noile modele de telefoane mobile. Companii de renume cum ar fi Samsung, au prezentat si ele cu diverse ocazii ecranele flexibile, care se spera ca vor intra in productie incepand de anul viitor.

Aceste doua inventii deschid calea spre spre un nou design al telefoanelor, tebletelor, e-book readerelor, etc., facandu-le mult mai usor de purtat si folosit.

"Aparitia acestor baterii flexibile de inalta performanta, va accelera dezvoltarea unor noi generatii de gadget-uri, in combinatie cu alte componente flexibile deja existente, cum ar fi ecranele, memoriile, si LED-urile.", a spus profesor Lee.sursa: Daily Mail

Navigation

[0] Message Index

Sitemap 
Go to full version
Mobile View