Categorie General > Stiri Locale

Daca vrei sa citesti, platesti. Gazeta de Sud introduce plata pentru continutul online

(1/1)

Pamico:
Daca vrei sa citesti, platesti. Gazeta de Sud introduce plata pentru continutul onlinePublicatia "Gazeta de Sud" a decis sa introduca plata pentru accesul la continutul sau online. "Pentru toti cei care au renuntat la fosnetul ziarului tiparit in favoarea ecranului de computer si care vor sa sustina jurnalismul onest si dedicat cititorilor, "Gazeta de Sud" ofera ocazia sa devina abonati premium, platind prin card sau SMS.", spun cei de la "Gazeta de Sud" in anuntul publicat pe data de 8 August a.c.

Astfel, cei care citesc "Gazeta de Sud" pe Internet vor avea la dispoztie un abonament de 2 euro/luna – mai mic decat abonamentul pentru ziarul tiparit, se spune in anunt.

Cum motiveaza "Gazeta de Sud" acest demers:

- "Presa din intreaga lume trece printr-o transformare fara precedent in istoria ei de doua secole. Cele doua evenimente care au grabit aceasta transformare sunt raspandirea internetului si criza economica. Principalele surse de venit ale unei publicatii sunt ziarele cumparate de cititori si You are not allowed to view links. Register or Login platita de firme. Criza economica a fost o lovitura serioasa pentru firmele din toata lumea, inclusiv din Romania: consumul a scazut, profitul s-a diminuat si, implicit, capacitatea firmelor de a plati pentru promovare. In consecinta, presa s-a confruntat cu o scadere a veniturilor obtinute din publicitate".

- "O mare parte dintre oamenii care citeau ziarul pe hrtie au inceput in ultimii ani sa-l citeasca pe internet. Astazi, Gazeta de Sud este citita zilnic pe internet de peste 30.000 de persoane. Vizitatorii gds.ro primesc aceleasi stiri proaspete si aceleasi informaţii utile, ca si cititorii ziarului tiparit. Diferenţa este una singura, dar esentiala din punct de vedere economic. Daca ziarul pe hartie este cumparat de catre cititori, pe Internet el este in intregime gratuit".

Un sistem "paywall" asemanator, a fost de asemenea introdus si de publicatiile You are not allowed to view links. Register or Login (Adevarul Holding) si You are not allowed to view links. Register or Login (Mediafax Group).

mai multe amanunte You are not allowed to view links. Register or Login.

Voteaza si comenteaza, parerile conteaza !

Navigation

[0] Message Index

Sitemap 
Go to full version
Mobile View