Life & Style > LifeStyle

Exista in Romania - Conacul Polizu

(1/1)

Pamico:
Exista in Romania - Conacul Polizu

You are not allowed to view links. Register or Login si-a deschis portile pentru turistii iubitori de vremuri de altadata, natura, liniște si experiente culinare unice. Conacul se afla in Maxut judetul Iasi, situat pe un domeniu de 55 de hectare cu verdeata, cu arbori seculari, cu livezi de visini, ciresi si meri, de pe vremea cand domeniul avea anexate 1.459 de hectare de padure.Conacul Polizu a fost finalizat in anul 1888 fiind resedinta de vara din Moldova a familiei Ghica-Deleni, pana in anul 1946, cand regimul comunist a hotarat sa si-l insuseasca, aici functionand timp de 43 de ani C.A.P.-ul din Harlau..Renovarea domeniului a fost finalizata in 2010 de catre mostenitoarea de drept dupa retrocedare.


Intrarea la conac


Reconditionarea si renovarea exterioara a conacului a fost facuta dupa fotografii din colecția personala a moștenitoarei


Conacul la 1916, imagine dupa care a fost restaurata terasa

Conacul Polizu a fost construit intre anii 1887 si 1888 de catre ultimul domn al Moldovei, Constantin T. Ghica-Deleni. Aici isi petreceau vacantele de vara membrii familiei si prietenii lor, in gradina cu buxus, lan de papadii si arbori seculari.
Fotografie de la 1916. Nicolae Polizu-Micsunesti, Zoe Polizu-Micsunesti si alti membri ai familei in holul conacului


Fotografie de la 1931, din colectia personala a proprietarei conacului

Conacul i-a fost oferit drept dota de cununie Adinei Ghica-Deleni, una dintre fiicele lui Constantin Ghica-Deleni si bunica mostenitoarei de drept, casatorita cu locotenentul aviator Nicolae Polizu-Micsunesti, de unde vine si numele pe care-l poarta conacul. Cu venirea comunistilor la putere, cladirea a fost confiscata și transformata inițial in cazarma ruseasca, devenind ulterior C.A.P., ferma pomicola si I.A.S.
Mostenitoare de drept si singura ramasa in viata, a reusit in anul 2005 dupa lupte si hatisuri birocratice sa recupereze conacul. Primul gand dupa aceasta reusita a fost sa-l renoveze si sa-i redea frumusetea de alta data, a vremurilor copilariei petrecute aici. Cu multa dragoste si o investitie majora, aceasta a reusit sa transforme conacul cat si intregul domeniu pe care se afla, intr-una din cele mai frumoase zone din Romania.


Holul luminos de la intrare


Birch Room: 65 mp


Luminatorul din hol restaurat dupa modelul original


Fir Room: 55 mp. Patul si dulapurile sunt realizate din lemn de cires in atelierele de tamplarie ale conacului


Rosewood Room: 64 mp. Este camera cuplului Polizu – Micsunesti


Larch Room: 64 mp. Paturile si mobilierul dateaza de la sfarșitul secolului XIX – inceputul secolului XX


Pine Room: 55 mp. Oglinda si budoir-ul sunt din secolul XVIII


Oak Room: Mobilierul este lucrat in atelierele de tamplarie ale conacului, este dotata si cu sistem Home Cinema


Camera pentru luat micul dejun


Vedere de pe terasa


Vedere din lateral


Crama care a trecut printr-un proces anevoios de restaurare, au fost necesari aproximativ doi ani pentru uscarea in intregime a cramei


Salina amenajata in crama conacului, placata cu sare adusa de la Targu Ocna


Seara la conac

Din luna mai 2012, a fost lansata oficial You are not allowed to view links. Register or Login a conacului, unde va puteti face rezervari prin intermediul site-ului. In pret sunt incluse micul dejun si mini barul. Puteti chiar sa faceti si cursuri de gastronomie cu produse bio cultivate si culese de pe domeniul Conacului Polizu.

sursa: You are not allowed to view links. Register or Login
foto: conacpolizu.ro

Navigation

[0] Message Index

Sitemap 
Go to full version
Mobile View