Flori si Plante de apartament > Discutii si intrebari

Probleme cu Cerisoara

(1/1)

limarom:
Buna ziua

ma confrunt cu o problema de cativa ani. am primit de la mama mea o cerisoara, adica cateva frunze pe care le-am prins.din sfaturile mamei stiu ca este o planta mai pretentioasa si nu trebuie sa-i schimbi locul.  in primul an a facut frunze, s-a dezvoltat si parea ca-i merge bine. insa odata cu venirea antotimpului rece am mutat-o de pe balcon in sufragerie. aici intr-adevar nu are foarta multa lumina insa am udat-o constant. problema este ca imi rezista toata iarna bine insa odata cu sosirea primaverii, mai precis fabruarie-martie, incepe sa se ingalbeaneasca si se usuca. vreo doi ani si-a revenit, insa iarna trecuta s-a uscat de tot si n-am mai putut s-o salvez.
datorita frigului de pe balcon, nu o pot tine toata iarna acolo. chiar nu stiu ce pot face sau de ce se intampla asta tocmai in perioada aia, desi toata iarna este foarte frumoasa.
anul asta in vara am prins din nou si mi-as dori sa o pun in ghiveci. daca poate cineva sa ma ajute cu niste sfaturi sau  daca a mai avut cineva o astfel de floare. eu o ador pentru florile ei foarte parfumate si desebite si de aceea mi-as dori sa prinda si sa infloreasca. va multumesc!

Pamico:
Hoya sau Floarea de cearaSe pare ca Hoya sau Cerisoara cum se mai numeste popular, este destul de sensibila la umiditate si temperatura. Specialistii spun ca trebuie udata regulat, dar nu in exces. Decat atunci cand pamantul pare uscat. Apa prea multa duce la ingalbenirea frunzelor si caderea lor. Acelasi efect avandu-l si lipsa apei, cu observatia ca de data aceasta frunzele vor cadea fiind inca verzi. De asemenea este pretentioasa si la lumina. Nu trebuie pozitionata in bataia directa a soarelui, dar ii trebuie multa lumina indirecta.

Temperatura nu trebuie sa scada iarna sub 10 grade, indicat 15(sub 10 grade intra in repaus) si nici sa depaseasca 24-26 de grade. Toamna si iarna trebuie asezata in plina lumina dar nu in bataia directa a soarelui cum am mentionat si mai sus. Daca nu are lumina suficienta nu va forma boboci si nu va putea inflori. Primavara si vara o puteti inmulti prin indoirea ramurilor lungi care nu au flori si introducerea lor in pamantul din ghiveci.

Succes !

limarom:
Mersi pentru sfaturi!
Am udat-o regulat insa cred ca lumina este de vina. totusi ma mira cum de se inampla asta spre primavara iar toata iarna este ok desi la aceeasi lumina si temperatura. o sa incerc si toamnaa sta sa o pun in pamant si voi vedea cum evolueaza.

Navigation

[0] Message Index

Sitemap 
Go to full version
Mobile View