Currently:
  • Bresa de securitate pentru posesorii de iPhone-uri pe parte de mesagerie 5 1

GSM - Telefoane > Apple

Bresa de securitate pentru posesorii de iPhone-uri pe parte de mesagerie

(1/1)

Pamico:
Bresa de securitate pentru posesorii de iPhone-uri pe parte de mesagerie

O bresa de securitate a fost descoperita la telefoanele celor de la Apple. Un hacker cunoscut printre internauti sub pseudonimul Pod2g a descoperit o grava problema de securitate la iPhone. Bresa de securitate afecteaza toate versiunile de iOS, incepand cu cele lansate in 2007 si pana la cea mai recenta, iOS6 beta. Problema de securitate permite hackerilor sa trimita mesaje SMS care par sa provina din surse sigure, bug-ul respectiv fiind usor de manipulat astfel incat numarul afisat apare ca fiind altul decat cel de la care se trimite mesajul. Folosind o procedura simpla, acest exploit poate fi folosit de hacker pentru a trimite mesaje din partea unei banci de exemplu si a cere informatii confidentiale care apoi sunt redirectionate fara stirea  persoanei in cauza spre un alt numar.

Nu numai iPhone-urile sunt vulnerabile la aceasta bresa de securitate, spune Pod2g.

"In cuprinsul pachetului de date care transporta SMS-ul exista o sectiune optionala numita UDH (User Data Header) care defineste o multitudine de optiuni avansate, dar care pot sa nu fie compatibile cu toate telefoanele mobile. Una din aceste optiuni permite userului sa schimbe adresa de raspuns a SMS-ului. Daca telefonul mobil care receptioneaza SMS-ul este compatibil cu aceasta optiune, si se raspunde la acest SMS, raspunsul va merge catre adresa specificata in aceasta optiune.", explica Pod2g.

Pod2g spune ca aceasta bresa de securitate este una destul de severa si sfatuieste toti utilizatorii sa se abtina de la a raspunde la orice mesaj SMS in care se solicita informatii sensibile.

sursa: You are not allowed to view links. Register or Login

Navigation

[0] Message Index

Sitemap 
Go to full version
Mobile View