Currently:
  • Guma de mestecat - toxicitate cu nivel ridicat 5 1

Life & Style > Sanatate - Articole

Guma de mestecat - toxicitate cu nivel ridicat

(1/1)

Pamico:
Guma de mestecat - toxicitate cu nivel ridicatCati dintre noi ne-am uitat pe pachetele de guma sa vedem ce igrediente contin acestea? Sau daca ati facut-o stiti ce inseamna fiecare ingredient de acolo?

Asa cum o sa vedeti in cele ce urmeaza, produsele de guma contin unele din cele mai toxice substante la care va puteti expune organismul. Si mai concret, iata ce contine guma noastra cea de toate zilele:

• Sorbitol, xilitol, manitol, maltitol
• Baza de guma
• Glicerol
• Arome naturale si artificiale
• Uleiul de cocos hidrogenat si amidon
• Aspartam – Acesulfam
• Lecitina din soia
• Coloranti (oxid de titan, albastru 2 lac, rosu 40)
• BHT
• Acid malic, acid citric

Cateva lamuriri in legatura cu unele din aceste substante:

Sorbitol, xilitol, manitol, maltitol

Alcoolii de zahar sunt facuti in mod normal din zahar, insa sunt atat de alterati incat sunt considerati a fi “sugar free”. Efecte secundare pot include dureri abdominale si diaree. Este alcoolul de zahar mai bun decat zaharul? Nici una nu este o substanta buna, prin urmare comparatia intre ele nu-si are rostul.

Baza de guma

Baza de guma este un amestec de elastomeri, plastifianti, materiale de umplutura si rasina. Alte ingrediente care fac parte din acest amestec sunt acetatul de polivinil, care este frecvent numit drept “lipiciul tamplarului” sau “lipici alb”. De asemenea mai contine ceara de parafina care este un produs secundar al petrolului rafinat. Asadar, indeletnicirea de a mesteca plastic, petrol si cauciuc este sigura sau daunatoare? Pe masura ce mestecam, aceste substante se absorb in gura si organism.

Ulei de cocos hidrogenat si amidon

Hidrogenarea este un proces chimic la care se recurge pentru a mari durata de viata a unui produs, transformand, uleiul intr-o substanta asemanatoare plasticului. In urma procesului, rezulta si trans grasimi, despre care se stie ca sunt extrem de daunatoare pentru sanatate.

Aspartam

Aspartamul este una din cele mai toxice substante pentru organism dintre toate cele pe care le consumam. Coruptia politica si traseul banilor din urma acestui agent de boala are o mare intindere.

Aspartamaul a fost legat de toate bolile cerebrale majore, inclusiv de Alzheimer. De asemenea, substanta este considerata a fi un factor principal pentru alte boli precum diabetul, scleroza multipla, astm, obezitate si altele.

Aspartamul se afla in componenta multor produse dietetice de pe piata, dar pe termen lung contribuie la aparitia obezitatii, din cauza aciditatii extreme. Aspartamul este o excitotoxina, care supra-excita neuronii cerebrali pana cand se consuma si se distrug. Doctorul Russell Blaylock, expert mondial in Aspartam si alte excitotoxine recomanda vizionarea documentarului numit “Suferinta dulce: O lume otravita” (“Sweet Misery: A Poisoned World”).

Coloranţi (dioxid de titan, albastru 2 lac, rosu 40)

Dioxidul de titan este o nanoparticula des intalnita in cremele pentru protectie solara si multe alte produse de sanatate, inclusiv in suplimentii nutritionali sintetici.
Noi cercetari indica aceasta substanta ca fiind cancerigena. Colorantii alimentari artificiali, cum ar fi rosu 40, sunt facuti din petrol si sunt periculosi pentru sanatate. Multi oameni au alergii extreme la aceste substante, contribuind la ADD (Attention Deficit Disorder) si a altor tulburari.

Guma de mestecat si efectele asupra digestiei:

Atunci cand mestecam guma, creierul este oarecum pacalit sa creada ca de fapt mancam mancare. Aceasta trimite semnale spre stomac, pancreas si alte organe implicate in digestie pentru a le pregati pentru acest “aliment”.
Glandele salivare si pancreasul vor incepe sa emita enzime, care sunt necesare pentru digerarea mancarii ai absorbtia nutrientilor din alimente. Emisiile de enzime se vor epuiza la un moment dat, iar acest proces care se repeta exagerat va genera o incetinire a activitatii de producere a enzimelor. In timp, organismul nu va mai putea prelucra alimentele intr-un mod corespunzator,  astfel ajungandu-se la diverse boli precum gastrita sau si mai grav, ulcer.

In concluzie, nimic din guma de mestecat nu este natural. Este un material chimic care nu contribuie in nici un fel nici sanatatii generale si nici nu protejeaza dintii. Nu te lasa pacalit de marketing.

O alternativa buna la guma de mestecat atunci cand vrei sa-ti improspatezi respiratia, este o sticluta cu ulei esential de menta organic sau eucalipt

.

You are not allowed to view links. Register or Login

Navigation

[0] Message Index

Sitemap 
Go to full version
Mobile View