Categorie General > Stiri Internationale

Semnal de alarma de la ONU - Statele trebuie sa-si constituie stocuri nationale la produsele aliment

(1/1)

Pamico:
Semnal de alarma de la ONU - Statele trebuie sa-si constituie stocuri nationale la produsele alimentare de bazaBrazilianul José Graziano da Silva, directorul general al FAO, recomandă tuturor statelor să-şi constituie stocuri naţionale la produsele alimentare de bază.

“Estimările organizaţiei pe care o reprezint arată că preţurile vor rămâne ridicate şi vor cunoaşte o mare volatilitate în următorii zece ani. Pentru a face faţă acestei situaţii, recomand constituirea de stocuri naţionale la produsele alimentare de bază”, a precizat directorul general al Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO).

El a adăugat că “FAO nu consideră piaţa globală drept un supermarket unde unde poţi să cumperi ceea ce vrei, când vrei. Pentru a-şi asigura securitatea alimentară şi a face faţă creşterilor de preţuri, fiecare ţară trebuie să-şi constituie stocuri care să-i acopere nevoile pentru perioade cuprinse între o săptămână şi o lună”.

Brazilianul da Silva mai spune că situaţia actuală nu se poate compara cu perioada 2007-2008. Pe de o parte, SUA se confruntă cu o secetă execepţională care a provocat majorarea preţului la porumb, dar şi la alte cereale, pe fondul unei cereri puternice din partea ţărilor asiatice, iar pe de altă parte, există o mai bună coordonare între ţări datorită Sistemului de Informare pe Pieţele Agricole (AMIS). În acelaşi timp, preţul la orez se menţine stabil, ceea ce reprezintă un lucru bun pentru asiatici, a căror alimentaţie este dependentă de orez.

You are not allowed to view links. Register or Login

Navigation

[0] Message Index

Sitemap 
Go to full version
Mobile View