Categorie General > Stiinta si Tehnologie

Sony lanseaza televizorul cu rezolutie de 4k

(1/1)

Pamico:
Sony lanseaza televizorul cu rezolutie de 4kSony a anuntat miercuri, in timpul conferintei IFA 2012 de la Berlin, ca va lansa primul TV cu rezolutie 4k (3,840 x 2,160) pana la sfarsitul anului.

Televizorul este un Bravia de 84 inch, panel de tip LCD si o rezolutie 4k (3,840 x 2,160), de patru ori mai mare decat cea full HD. Cu cei 52ppi (pixeli per inch), telespectatorii vor trai experinte vizuale de o claritate si o calitate nemaiintalnite pana acum, spun cei de la Sony.

Cu toate acestea, exista inca dezbateri pe aceasta tema, deoarece telespectatorii nu vor fi capabili sa discearna intre rezolutia full HD si aceasta noua imbunatatire adusa imaginii, de la distante de vizualizare tipice. Mai exista si problema continutului, care de asemenea la o astfel de rezolutie este foarte rar.

Televizorul dispune de redare 3D pasiva, un sistem de boxe stereo de 10W si conectivitate wireless.Sony care dispune deja de proiectoare cu rezolutie de 4k utilizate in multe cinematograde din intreaga lume, spune ca doreste sa faca aceasta tehnologie accesibila tuturor consumatorilor. Sony este deja implicat in creearea continutului cu rezolutie de 4k in domeniul profesional, pentru rularea acestuia pe proiectoarele sale din cinematografele.

De asemenea cei de la Sony au lansat si un sistem "home theater VPL-VW1000ES" cu videoproiector la aceeasi rezolutie de 4k, pentru utilizarea in familie, care se pare ca a fost foarte bine primit.

Televizorul va apare pe piata la sfarsitul anului, iar pretul nu a fost inca dezvaluit, dar se aud zvonuri ca s-ar ridica undeva in jurul valorii de 30.000 de dolari.

You are not allowed to view links. Register or Login

Navigation

[0] Message Index

Sitemap 
Go to full version
Mobile View