Currently:
  • Cum se pot obtine informatii confidentiale cu ajutorul unor simple casti 5 1

Categorie General > Stiinta si Tehnologie

Cum se pot obtine informatii confidentiale cu ajutorul unor simple casti

(1/1)

Pamico:
Cum se pot obtine informatii confidentiale cu ajutorul unor simple castiLa prima vedere pare putin de domeniul sci-fi, dar cercetatorii au aratat cum pot afla informatii sensibile cu ajutorul unor simple casti. Cercetatorii de la Universitatea din California, Universitatea din Oxford si Universitatea din Geneva au descoperit o modalitate de a smulge informatii sensibile din creierul unei persoane, cum ar fi coduri PIN, informatii bancare si altele.

Ei au folosit un controler de jocuri care se gaseste liber pe piata si costa in jur de 299$. Acesta este un set de casti Emotiv care are rolul de interfata creier-calculator si care este adesea folosit pentru a controla jocurile. Cercetatorii au asezat apoi subiectii in fata unui computer si le-au aratat imagini ale unor banci, persoane si coduri PIN.

Apoi au urmarit semnalele care vin dinspre creier, si in mod special al unui semnal cunoscut sub numele de P300. Semnalul P300 este utilizat de creier atunci cand o persoana recunoaste ceva semnificativ, cum ar fi o persoana sau altceva cu care interactioneaza in mod regulat. Acest semnal este eliberat de catre creier la aproximativ 300ms dupa ce recunoasterea a avut loc. Cercetatorii au folosit ca test, imagine lui Barack Obama, obtinand un varf de recunoastere din partea participantilor. Le-a fost de asemenea aratata propria locuinta, fapt care a dus la o reactie similara.

"Aceste dispozitive au acces la EEG (semnale electrice ale creierului), date care contin anumite fenomene neurologice declansate de activitati subconstiente", a spus Ivan Martinovic, membru al departamentului de informatica de la Oxford.Cercetatorii au constatat cu ajutorul acestor semnale ca pot identifica in 60% din cazuri casa unui participant la test si in 40% din cazuri pot identifica primul numar al unui cod PIN. In lucrarea pe care oamenii de stiinta au elaborat-o, declara ca P300 poate fi utilizat ca o caracteristica discriminativa in detectarea informatiilor stocate in memoria subiectului si daca acestea sunt relevante sau nu.

Tehnologia se poate folosi cu succes de catre politie pentru a interoga suspectii. "P300 are o utilizare promitatoare in cadrul protocoalelor de interogare care permit detectarea in detaliu a unor potentiale acte penale savarsite de anumiti suspecti", au spus cercetatorii.

You are not allowed to view links. Register or Login

Navigation

[0] Message Index

Sitemap 
Go to full version
Mobile View