Currently:
  • Razboiul meteorologic 5 1

Categorie General > Stiinta si Tehnologie

Razboiul meteorologic

(1/1)

Pamico:
Razboiul meteorologicO tehnologie capabila sa controleze conditiile atmosferice ar putea fi o puternica arma militara și politica, arata publicatia americana ”Business Week”. SUA au inceput sa exploreze acest domeniu dupa Al Doilea Razboi Mondial și au finantat cercetari in acest sens. Incepand din 1967, in timpul razboiului din Vietnam, proiectul numit ”Popeye Project” a avut drept obiectiv prelungirea sezonului musonului, spre a se ajunge la impotmolirea mișcarilor de trupe și a logisticii vietnameze in jungla mlaștinoasa.

Centru de cercetari special

In 1977, Pentagonul consacra 2,8 milioane de dolari cercetarilor asupra modificarilor climei. Dar Natiunile Unite și-au exprimat neliniștea fata de acest lucru și au adoptat o rezolutie care interzicea folosirea in scopuri ostile a unor astfel de tehnici. SUA au ratificat aceasta rezolutie in 1978. Un an mai tarziu, Pentagonul a pus capat tuturor cercetarilor sale. In schimb, Kremlinul le-a continuat, dupa cum releva "Business Week". In 1996, ofiteri superiori americani trageau un semnal de alarma pe langa Pentagon ca acesta sa continue eforturile in domeniul respectiv, spre a evita distantarea rușilor. "Timp de 30 de ani, apreciau ei, tehnologiile informatice și meteorologice ar putea ajunge la un asemenea nivel incat controlul conditiilor atmosferice ar asigura o dominatie de neimaginat in batalia spatiului. Raportul elaborat de grupul de ofiteri s-a intitulat "Meteorologia ca demultiplicator de forta: Stapanirea conditiilor atmosferice in 2025". Recent, meteorologul american Scott Stevens a afirmat ca specialiștii armatei ruse ar fi fost in spatele ravagiilor cauzate de ciclonul Katrina, care a devastat New Orleans. Potrivit lui, ”dupa perioada sovietica, Rusia a construit un aparat secret, care are un impact nefast asupra climei", noteaza Pravda.ru. ”Razboiul meteorologic este departe de a se fi incheiat”, a mai afirmat Stevens.

Aurore boreale artificiale

Dar meteorologii americani nu sunt singurii care cred ca vecinii lor ar putea fi sursa nenorocilor lor climatologice. In 2002, unii oameni politici europeni acuzau armata americana ca ar dori sa le distruga economia provocand inundatii. In același an, Comisia pentru Aparare a Dumei ruse interpela americanii in legatura cu un centru de cercetari foarte special, aflat sub regim militar, situat la 400 km nord de Anchorage, Alaska, și numit High Frequency Active Auroral Research Program, sau HAARP. Revistele de știinta afirma ca HAARP este capabil sa provoace aurore boreale artificiale, sa deregleze statiile radar de detectare a rachetelor balistice, sa comunice cu submarinele aflate in oceane, și chiar sa detecteze complexele secrete subterane ale inamicului. Emisiile de frecventa radio ar putea traversa solul și ar putea descoperi ascunzatorile și tunelurile, sistemele electronice și ar face ineficienti satelitii din spatiu, explica Pravda.ru. ”Instalatia ar fi folosita pentru a provoca catastrofe naturale asemanatoare cicloanelor Katrina și Rita". De asemenea, conform Pravda.ru, ”SUA și Rusia ar fi dezvoltat arme meteorologice secrete. Noviie Izvestia a constatat ca institutele americane fac 2.000 de ore de experiente pe an.You are not allowed to view links. Register or Login

Navigation

[0] Message Index

Sitemap 
Go to full version
Mobile View