Software > Stiri IT Software

Microsoft indeamna utilizatorii de IE sa se protejeze impotriva unor atacuri directionate

(1/1)

Pamico:
Microsoft indeamna utilizatorii de IE sa se protejeze impotriva unor atacuri directionateLuni noaptea Microsoft a cerut utilizatorilor de IE, versiunile 9 si cele anterioare acesteia, sa implementeze un set de instrumente care ar ajuta la protejarea impotriva unei serii de atacuri care ar veni pe aceasta cale. Descoperirea a fost facuta de cei de la You are not allowed to view links. Register or Login (Vulnerability Management and Penetration Testing), care au spus ca IE a fost lovit cu un nou exploit de tipul "zero-day" care profita de o bresa de securitate pentru a initia atacuri. Asta inseamna ca oricine foloseste IE pentru a naviga pe Internet si nimerste pe anumite site-uri care contin "link-uri rau intentionate" va fi compromis.

Specialistii spun ca noul exploit afecteaza sistemele de operare XP, Vista si Windows 7.

"Am primit rapoarte cu un numar mic de atacuri specifice si lucram la o actualizare de securitate pentru a aborda aceasta problema", a declarat Microsoft pe blogul companiei.

Microsoft spune ca cei care folosesc IE sunt bine protejati atunci cand utilizeaza solutii de protectie precum You are not allowed to view links. Register or Login (EMET) si ca teorectic nu ar trebui sa fie afectati de utilizarea website-urilor.

Microsoft a declarat de asemenea, ca utilizatorii ar trebui sa-si stabileasca setarile de securitate la Internet pe "high" pentru a bloca ActiveX Controls si Active Scripting, doua optiuni vulnerabile.

"Acest lucru va ajuta la prevenirea exploatarii nefaste a celor rau intentionati, dar poate afecta gradul de utilizare, prin urmare, site-urile care sunt de incredere ar trebui sa fie adaugate la "trusted sites"  in Internet Explorer pentru a minimiza perturbarea" a declarat compania.

Microsoft mai spune utilizatorilor ca sunt in cautare acestei probleme si ca va anunta utilizatorii de masurile care vor fi luate.

You are not allowed to view links. Register or Login

Navigation

[0] Message Index

Sitemap 
Go to full version
Mobile View