Life & Style > Sanatate - Articole

Alimentele modificate genetic provoaca moartea prematura si cancer

(1/1)

Pamico:
Alimentele modificate genetic provoaca moartea prematura si cancer


Sobolani hraniti cu porumb modificat genetic si care au dezvoltat tumori

O echipa de cercetatori francezi acuza ca una dintre cele mai bine vadute soiuri de porumb modificat genetic, provoaca cancer, leziuni interne si moarte prematura.

Oamenii de stiinta au spus ca rezultatele ridica intrebari serioase cu privire la siguranta alimentelor modificate genetic, precum si asupra asigurarilor oferite de companiile care se ocupa cu o astfel de tehnologie, cat si asupra guvernelor.

Testele efectuate pe sobolanii de laborator hraniti sistematic pe parcursul vietii cu porumb modificat genetic, au relevat o incidenta foarte mare a tumorilor mamare, hepatice si renale.

Dr. Michael Antoniou, un biolog molecular de la Kings College, Londra, precum si un expert in produsele alimentare GM (genetically modified), a declarat: "Studiul arata un numar extraordinar de mare de tumori in curs de dezvoltare si foarte agresive - in special la animalele de sex feminin. Sunt socat de impactul extrem de negativ asupra sanatatii."

Cercetarea a fost realizata de catre Universitatea Caen din Franta, si a fost revizuita de catre oameni de stiinta independenti pentru a garanta ca experimentele au fost efectuate in mod corespunz─âtor si rezultatele sunt valabile.

Acesta este primul studiu care s-a efectuat pe parcursul intregii vieti a sobolanilor de laborator care este de doi ani. Pana in prezent, evaluarile de siguranta ale culturilor modificate genetic, s-au bazat pe studii de hranire a sobolanilor cu durata de maxim 90 de zile.

Porumbul a fost modificat genetic pentru a rezista la pulverizarea cu glyphosate, principalul ierbicid dezvoltat de compania Monsanto. Ideea este ca porumbul poate fi ierbicidat fara a fi afectat, in timp ce buruienile sunt distruse.

Mai multe amanunte You are not allowed to view links. Register or Login.

Navigation

[0] Message Index

Sitemap 
Go to full version
Mobile View