Categorie General > Stiinta si Tehnologie

IRIS – Kinect monocrom LCD display

(1/1)

Pamico:
IRIS – Kinect monocrom LCD displayAu aparut o multitudine de adaptari care folosesc Microsoft kinect si abilitatea acestuia de a urmari miscarile corpului, dar in majoritatea cazurilor acestea folosesc un ecran conventional. IRIS nu se incadreaza in aceasta tendinta, utilizand o matrice unica si spectaculoasa de ecrane LCD transparente.

Fiecare ecran monocrom din aceasta matrice are abilitatea de a afisa un "iris" negru, care se mareste sau se micsoreaza. Irisul are forma unui disc negru sau este format din mai multe cercuri concentrice. Conectand aceasta matrice la Kinect, avem un ecran mai mare pe care se afiseaza o aproximare a formei corpului persoanei care sta in fata ecranului.

Creatie a unui colectiv corean HYBE, IRIS este unic si prin faptul ca ecranul foloseste reflexia luminii ambiante pentru creearea imaginii, deci nu se comporta ca un ecran conventional care emite lumina.

Astfel ecranul transparent foloseste lumina si culoarea camerei in care este amplasat, devenind astfel o parte e esteticii visuale a acesteia. Dispozitivul consta in 400 ecrane LCD transparente, dispuse intr-o matrice de 20x20. Vedeti imaginile de mai jos pentru a va face o idee despre cum lucreaza aceasta dispozitiv.

You are not allowed to view links. Register or Login

Navigation

[0] Message Index

Sitemap 
Go to full version
Mobile View