Life & Style > Sanatate - Articole

Efectele benefice ale galbenusului de ou

(1/1)

Pamico:
Efectele benefice ale galbenusului de ou



Doua galbenusuri de ou contin de doua ori mai multi antioxidanti decat un mar. Cel putin asa sustin cercetatorii de la Universitatea din Alberta (Canada). In urma analizelor efectuate pe galbenus, ei au tras concluzia ca acesta contine doi aminoacizi cu proprietati antioxidante deosebite. Altfel spus, doua galbenusuri contin de doua ori mai multi antioxidanti decat un mar mediu si echivalentul a 25 de grame de afine. Ele sunt benefice astfel in prevenirea unor probleme de sanatate precum cancerul sau bolile cardiovasculare.

Efectul lor terapeutic este insa diminuat la jumatate in cazul in care sunt fierte sau prajite si chiar mai mult in cazul prepararii la microunde.
 
In cadrul aceluiasi studiu, oamenii de stiinta au identificat si mecanismul de actiune al proteinelor din ou. Acestea sunt transformate sub influenta enzimelor din stomac si intestinul subtire si favorizeaza producerea de substante chimice care pot duce la scaderea tensiunii arteriale.

Cercetatorii canadieni vor continua studiul pentru a identifica si alti antioxidanti pe care ii contine un ou.

You are not allowed to view links. Register or Login

Navigation

[0] Message Index

Sitemap 
Go to full version
Mobile View