ACEST SITE ESTE DE VANZARE!
Monitoare-LCD OFERTA IT ► SISTEME PC - PERIFERICE IT - COMPONENTE PC Calculatoare-Craiova

Author Topic: American Staffordshire Terrier  (Read 1640 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Pamico

  • Administrator
  • Membru Erou
  • *****
  • Posts: 3581
  • Reputation: +473/-0
  • Gender: Male
  • With us since: 02/08/2011
    YearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
American Staffordshire Terrier
« on: August 16, 2011, 07:34:23 PM »
American Staffordshire Terrier

Descriere

Cainii American Staffordshire sunt foarte musculosi, scunzi, dar agili, si chiar foarte puternici pentru talia lor. Cainele are un cap lat si puternic, un bot scurt cu falci extrem de puternice. Urechile sunt in general decupate, desi acest lucru este optional. Ochii sunt rotunzi si negri, iar dantura acestor caini formeaza o muscatura in forma de foarfece. Blana sa este din par gros, scurt si stralucitor. Toate culorile sunt admise, dar cainii nu trebuie sa fie mai mult de 80% albi.

Coada are o forma conica pana la un punct. Urechile cainelui sunt verticale si putin scurtate. Rasa este clasata de AKC ca "American Staffordshire Terrier" si de UKC ca "American Pit Bull Terrier." Cainii American Staffordshire Terrier sunt in general de o structura osoasa, marime a capului si greutate mai mari decat verisorii lor din rasa American Pit Bull Terrier.


Temperament

Cainele American Staffordshire Terrier este un caine fericit, stabil, si foarte increzator. Sunt caini prietenosi si tandri cu oamenii. Amuzanti, foarte loiali si afectuosi cu toti membrii familiei. Este un catel bun cu copiii si adultii. Aproape intotdeauna ascultaro, acest caine nu-si doreste mai mult decat sa-si multumeasca propriul stapan. Este un caine de paza extrem de curajos si inteligent si in acelasi timp un caine plin de viata. In ultimii 50 de ani, cresterea corecta si atenta a acestor caini a produs exemplare prietenoase, de incredere, care sunt in special buni caini pentru copii.

Este un luptator curajos si persistent daca este provocat. Este foarte protector cu stapanul sau si cu proprietatea stapanului. Este capabil sa lupte cu inamicul pana la moarte, chiar daca este coplesit de acesta. Este o rasa de caini cu toleranta ridicata fata de durere. Unele exemplare mai putin socializate de Staff pot fi agresive.


Conditii de viata

Cainii Staffordshire Terrier pot fi crescuti intr-un apartament, daca se face suficient exercitiu cu ei. Este foarte activ si i-ar place mult insa o curte mai larga. Aceasta rasa prefera climatul mai cald.

Exercitii

Cainii American Staffordshire Terriers trebuie sa aiba destule exercitii regulate, dar trebuie tinuti in lesa atunci cand ii scoateti in public pentru a evita lupta cu alti caini.


Speranta de viata

Speranta de viata este de aproximativ 10-12 ani.

Sursa: caini.org
« Last Edit: August 16, 2011, 08:08:27 PM by Pamico »


Forum Craiova Center - stiri, divertisment, informatii utile, anunturi si multe altele" title="Forum Craiova Center - stiri, divertisment, informatii utile, anunturi si multe altele