ACEST SITE ESTE DE VANZARE!
Monitoare-LCD OFERTA IT ► SISTEME PC - PERIFERICE IT - COMPONENTE PC Calculatoare-Craiova

Author Topic: Africani Salbatici  (Read 1614 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Pamico

  • Administrator
  • Membru Erou
  • *****
  • Posts: 3581
  • Reputation: +473/-0
  • Gender: Male
  • With us since: 02/08/2011
    YearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
Africani Salbatici
« on: August 16, 2011, 08:14:14 PM »
Cainii Africani Salbatici

Descriere

Cainii Africani Salbatici au mai multe pete de culoare pe blana lor. Acestea sunt suficient de unice pentru ca nici un alt animal sa nu ofere aceleasi modele. Sunt caini cu o vedere excelenta, si spre deosebire de alte canine, acesti caini vaneaza bazandu-se doar pe propria vedere si aproape deloc pe simtul mirosului. Acesti caini au un corp subtire, foarte musculos, cu picioare lungi si de asemenea subtiri. Urechile lor sunt mari si ascutite spre partea superioara.


Temperament

Cainii Salbatici Africani nu sunt caini domesticiti. Acesti caini traiesc in continuare in salbaticie sau la gradinile zoologice. In cadrul haitei, au legaturi familiale puternice si traiesc in grupuri stabile. Puilor li se ofera intotdeauna prioritate in ceea ce priveste hrana; cainii adulti asteapta intotdeauna pana cand cei mai tineri au terminat masa. Sunt foarte cooperanti unul cu altul atunci cand vaneaza urmandu-si cu loialitate conducatorul de haita. Vanatoarea are loc mai ales la caderea serii si noaptea. Perioada de gestatie este de aproximativ 70 de zile, putand rezulta de la 6 la 10 pui.

Puii acestor caini por incepe sa consume mancare solida inca de la varsta de 3 saptamani. In timpul primelor 2 luni de viata, puii sunt protejati si supravegheati de 1 sau 2 caini adulti, atunci cand haita este plecata la vanatoare. Puii sunt intarcati la varsta de 10 sau 12 saptamani, si ajung la maturitate sexuala la intre 12 si 18 luni. In salbaticie, cainii Salbatici Africani mananca gazelle, antilope, zebre, porci teposi si consuma foarte putina apa, pentru ca primesc necesarul de lichid din sangele prazilor lor. In captivitate, la zoo, acesti caini consuma hrana uscata si oase.


Conditii de viata

Cainii Salbatici Africani obisnuiesc sa traiasca afara. Sunt o rasa de caini nedomesticiti ce traiesc in Africa si la gradinile zoologice

Exercitii

Acesti caini salbatici au o rezistenta extraordinara; la aceasta se adauga o capacitate de efort uriasa, in ultimele momente ale urmaririi prazii putand atinge viteze de 60 km/h.

Speranta de viata

Speranta de viata a acestor caini este de aproximativ 10 ani.


Sursa: caini.org
« Last Edit: August 18, 2011, 10:47:00 AM by Pamico »


Forum Craiova Center - stiri, divertisment, informatii utile, anunturi si multe altele" title="Forum Craiova Center - stiri, divertisment, informatii utile, anunturi si multe altele