Categorie General > Stiinta si Tehnologie

Schite open-source pentru printarea armelor in format 3D

(1/1)

Pamico:
Schite open-source pentru printarea armelor in format 3DUn grup de activisti entuziasti din SUA intentioneaza sa distribuie schite open-source pentru printarea armelor in format 3D la domiciliu. Acest lucru a generat intrebari despre potentialele intrebuintari ale acestei noi tehnologii care a luat un avant considerabil in ultimul timp.

You are not allowed to view links. Register or Login, un grup activist din Texas, al carui lider este studentul la drept Cody Wilson a primit o finantare de 20000$ pentru proiectul sau Wiki Weapon, un proiect prin care se vor crea pachete de instruire pentru a printa arme functionale pe imprimante 3D. Doritorii vor putea sa descarce kit-urile si sa-si printeze propriile arme la domiciliu, ocolind astfel necesitatea unui permis de port-arma.

Acest proiect vine dupa ce alt hobbyst american cu o mare pasiune pentru arme, a devenit prima persoana care a reusit sa construiasca o arma semiautomata din componente realizate prin tehnologia imprimarii 3D. Michael Guslick a afirmat ca a reusit sa traga 200 de gloante cu arma sa de calibru 22, realizata din componente printate in combinatie cu parti ale unui pistol real care necesita autorizatie. Ce a iesit din aceasta combinatie, puteti vedea in imaginea de mai jos.Tehnologia de imprimare 3D a devenit mult mai accesibila in ultimul timp, retailerii oferind acum imprimante la un pret cu putin sub 600$, dar legalitatea fabricarii armelor in varianta homemade ramane o problema in discutie.

Cei de la Defense Distributed spun ca "Este legal sa produci propriile arme atat timp cat nu le furnizezi spre vanzare si mai ales daca deja detii un permis de port-arma. Regulile fac referire doar la cetatenii americani. Daca nu sunteti americani atunci acest lucru poate fi ilegal.", atrag ecestia atentia.

You are not allowed to view links. Register or Login

Navigation

[0] Message Index

Sitemap 
Go to full version
Mobile View