ACEST SITE ESTE DE VANZARE!
Monitoare-LCD OFERTA IT ► SISTEME PC - PERIFERICE IT - COMPONENTE PC Calculatoare-Craiova

Author Topic: Boxer German  (Read 2949 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Pamico

  • Administrator
  • Membru Erou
  • *****
  • Posts: 3581
  • Reputation: +473/-0
  • Gender: Male
  • With us since: 02/08/2011
    YearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
Boxer German
« on: August 16, 2011, 08:35:38 PM »
Cainii Boxer German

Descriere

Corpul cainilor Boxer este compact, puternic si stralucitor, blana mulata fiind in nuante cafenii, albe, si umbre diverse de rosu, cu contururi albe. Boxerii albi totusi nu pot fi inregistrati in unele cluburi canine. Coada acestor caini este de obicei scurtata. Decuparea urechilor este optionala. (De altfel, taierea cozii si decuparea urechilor acestor caini este ilegala in unele tari.) Corpul acestui caine trebuie sa fie bine proportionat cu corpul sau, uscativ si neridat. Falcile de jos sunt extinse dincolo de cele de sus, curbate in sus. Nici dintii, nici limba nu trebuie sa se vada atunci cand gura este inchisa. Nasul acestor caini este mare si negru, cu nari foarte deschise. Acesti caini au ochii negri, gatul rotund, puternic si musculos, fara barbie dubla. Coada este purtata de caine in sus. Picioarele din fata la acesti caini sunt drepte si paralele.

Boxer German

Temperament

Cainii Boxer sunt bine dispusi, spirituali, jucausi, curiosi si foarte energici. Sunt caini inteligenti, ageri, care invata repede orice procedura sau tehnica de dresaj canin. Uneori, pot fi mai incapatanati si plictisiti. Cainii din rasa Boxer sunt buni pentru dresajul competitional. Sunt mereu in miscare, foarte legati de familia proprietarului. Sunt caini loiali si afectuosi si sunt foarte cunoscuti pentru modul unic in care se inteleg cu copiii. Un caine Boxer bine crescut si socializat cum trebuie se va intelege de minune si cu alti caini sau alte animale de companie de pe langa casa ta.

Totusi, un stapan de caine Boxer a povestit cum, desi catelul lor este cel mai bun prieten cu toate pisicile pe care el le mai are prin curte si cu cel de-al doilea caine, uneori boxerul urmareste si vaneaza toate ratele si alte animale de ferma pe care le prinde in zona sa de actiune. Femela de caine boxer va intra in lupta deseori cu alte femele canine, incercand sa-si impuna propria dominatie. Daca cineva detine o femela boxer si o alta femela de la alta rasa de caini, cele doua se vor intelege foarte bine si se vor juca impreuna cea mai mare parte a timpului, totusi vor exista si lupte din cand in cand. Se spune ca numele cainilor Boxer provine din felul in care lor le place sa foloseasca labele din fata pentru a face aproape orice.

Daca observi un caine boxer atunci cand este lasat singur, vei vedea cum isi foloseste labele din fata pentru a se juca cu jucariile sale, pentru a trage de castronul de mancare si asa mai departe. Prin natura lor, cainii din rasa Boxer doresc sa te protejeze pe tine, familia ta, si casa ta. Vizitatorii cunoscuti vor fi mereu intampinati mai zgomotos. Sunt caini mereu gata de munca sau de joaca. De asemenea, acesti caini au nevoie de mult companie umana. Se stie despre ei ca se pastreaza atletici chiar si la varste inaintate. Aceasta rasa de caini este considerata excelenta pentru paza datorita curajului sau. De altfel, cainii Boxer sunt utilizati foarte mult in munca de politie si in armata.

Boxer German

Conditii de viata

Cainii Boxer se pot tine fara probleme intr-un apartament daca se face suficienta miscare cu ei. Sunt suficient de activi in interior si se simt excelent intr-o curte de marime medie. Cel mai mult le convine climatul temperat, pentru ca pot raci repede pe vreme rece si au probleme in caz de canicula.

Exercitii

Fiind o rasa de caini activi si atletici, boxerii au nevoie de miscare zilnica, ca si de o plimbare zilnica mai lunga. De asemenea se bucura de jocul cu mingea sau alte modalitati de joaca.

Speranta de viata

Speranta lor de viata este de circa 11-14 ani.

Sursa: caini.org
« Last Edit: August 18, 2011, 10:47:44 AM by Pamico »


Forum Craiova Center - stiri, divertisment, informatii utile, anunturi si multe altele" title="Forum Craiova Center - stiri, divertisment, informatii utile, anunturi si multe altele