Software > Stiri IT Software

WINDOWS 8 s-a lansat oficial

(1/1)

Pamico:
WINDOWS 8 s-a lansat oficialMicrosoft a luat o decizie istorica in aceasta seara si a lansat la New York, ultima versiune a sistemului sau de operare, Windows 8. Cu noul sistem de operare reproiectat din radacini, gigantul Microsoft incearca sa recastige terenul pierdut in fata Apple si Google.

"Windows 8 v-a face tandari perceptia a ceea ce insemna pana acum un calculator", spune Steve Ballmer, CEO Microsoft. "Noua versiune este magica", a mai adaugat acesta. Steve Ballmer a continuat: "Am reinventat cu adevarat un nou Windows si odata cu acesta o noua era pentru clientii nostrii". Oricum expertii spun ca Microsoft joaca totul pe o singura carte si risca mult cu aceasta noua versiune de Windows, asta insemnand ca pot sa castige milioane de fani, sau pot sa-i piarda."Microsoft este pe cale sa se angajeze in cel mai mare joc de noroc din ultimul timp", a spus Jason Jenkins, editor la CNET UK. "Windows 8 este o mare abatere de la versiunile anterioare ale programului si vizeaza o pozitie concurentiala in special pe segmentul tabletelor in fata celor de la Apple", a mai spus acesta.

Specialistii spun ca persoanele care sunt mai putin familiarizate cu partea software se vor descurca mai greu atunci cand vor lucra cu Windows 8. Acesta va fi prezent pe majoritatea calculatoarelor care se vor vinde dupa data lansarii. Peter Klein, oficial al Microsoft, spune ca e putin ingrijorat de impactul noului sistem asupra utilizatorilor. Optiunile obisnuite ale vechilor versiuni de Windows sunt acum o experienta cu totul noua, oamenii urmand sa invete cum sa le aduca la suprafata. In plus noua interfata avantajeaza mai mult utilizatorii de touchscreen decat pe cei ai clasicului mouse.

Despre noul Windows 8 lansat de boss-ul Microsoft, Steve Ballmer la New York, criticii spun ca ar putea fi "last stand". "Acesta ar putea fi un moment definitoriu pentru Microsoft", spune analistul Patrick Moorhead de la Moor Insights & Strategy.

"Daca Windows 8 nu va fi un succes, atunci Microsoft va trebui sa faca mari schimbari la varf", a mai spus Moorhead. Cu toate acestea, Steve Ballmer vede noul Windows 8 ca un catalizator pentru o noua era a Microsoft.

"Noi incercam sa re-imaginam lumea din temelii cu noul Windows 8", a declarat Ballmer pentru The Seattle Times.

You are not allowed to view links. Register or Login

Navigation

[0] Message Index

Sitemap 
Go to full version
Mobile View