Lumea Animalelor > Caini

Brac German cu par scurt

(1/1)

Pamico:
Cainii Brac German cu par scurt

Descriere

Cainii din rasa Brac German cu par scurt sunt caini de vanatoare bine proportionati, uscativi, cu un cap elegant cizelat. Botul lor este lung, niciodata ascutit. Lungimea botului acestor caini ar trebui sa fie aceeasi cu cea a craniului lor. Spre deosebire de cainii din rasa English Pointer, osul occipital nu este foarte evident. Ochii in forma de migdale si nasul sunt maronii. Ochii acestor caini au o expresie inteligenta si voioasa. Este preferat un nas mai mare. Urechile mari ale acestor caini sunt purtate sus si stau lipite de cap. Blana scurta, deasa si lucioasa a acestor caini poate fi in diferite nuante de alb si maroniu. Coada este taiata dupa preferinte pana la 60% (catelul trebuie sa poata sta pe coada sa). Cainii din rasa Brac German cu par scurt sunt putin mai mici decat cainii Pointer standard.


Temperament

Cainii din rasa Brac German cu par scurt sunt foarte energici, destepti, si doritori a fi pe plac stapanului. Plini de voie buna si prietenosi, acestor caini le plac mult copiii. Sunt caini loiali si protectori, care iubesc pe toti membrii familiei in mod egal. Sunt caini orientati spre oameni, si sunt nefericiti daca sunt izolati de familie. Daca sunt pusi la exercitii suficiente de cateva ori pe zi, acesti caini pot deveni un excelent companion al familiei. Daca sunt lasati in voia lor pentru o perioada mai lunga de timp, fara exercitii si companie, pot deveni destructivi si foarte nervosi. Masculii caini tind sa fie mai agresivi decat femelele. Aceasta rasa de caini iubeste latratul si este foarte rezervata cu strainii.


Conditii de viata

Cainii din rasa Brac German cu par scurt nu sunt recomandati pentru viata de apartament si se simt cel mai bine intr-o curte larga si cu multe ocazii de miscare. Este necesar de altfel un gard mai inalt pentru aceaqsta curte pentru a evita evadarile accidentale. Daca sunt plictisiti, acesti caini pot deveni maestri ai evadarilor. Se simt si se acomodeaza usor cu majoritatea tipurilor de clima.

Exercitii

Miscarea si exercitiile sunt extrem de importate pentru aceste animale pline de energie si neobosite. Acesti caini sunt potriviti numai familiilor foarte active si atletice

Speranta de viata

Speranta lor de viata este de circa 12-15 ani.

Sursa: caini.org

Navigation

[0] Message Index

Sitemap 
Go to full version
Mobile View