Lumea Animalelor > Caini

Bulldog Englez

(1/1)

Pamico:
Bulldog Englez

Descriere

Cainii Bulldog sunt mici in statura, dar largi si compacti, cu un cap gros si masiv. Capul lor trebuie sa fie mare cu obraji care se intind spre marginile ochilor. Pielea de pe cap si frunte trebuie sa cada in cute dense. Botul lor este scurt si carn, mare si negru cu nari largi. Buza superioara este pendanta si falca de jos trebuie sa fie foarte retrasa. Ochii acestor caini sunt foarte rotunzi, adanciti si foarte negri. Urechile trebuie sa fie mici si slabe, cazute spre inapoi in forma unui trandafir. Coada este scurta si purtata de caine in jos. Blana acestor caini poate fi rosie, cafenie, galben pal, sau rosu spalacit, sau alb, sau o combinatie a acestor nuante. Negru este acceptat si el. Botul acestor caini este uneori negru. Cu picioarele sale indesate asezate in forma de patrat in fiecare colt al corpului sau compact si musculos, cainele Bulldog nu poate avea decat un mers foarte leganat, inconfundabil.


Temperament

Desi infatisarea cainilor din rasa English Bulldogs poate fi intr-un fel intimidanta, este unul dintre cei mai blajini caini. Este descris ca un animal foarte afectuos si demn de incredere, atent cu copiii, dar arhicunoscut pentru curajul sau si pentru abilitatile excelente de paza. Bulldogii sunt caini dependenti de atentia umana care cauta compania noastra. Astfel, este necesara multa atentie umana pentru fericirea acestei rase. Unii caini din rasa English Bulldog pot fi putin dominanti si au nevoie de un stapan care sa stie cum sa le ofere o conducere puternica si sa le inteleaga stilul de comportament. Acesti caini sunt buni cu toate animalele de companie ale familiei, totusi, unii pot fi mai duri cu cainii straini. Cand Bulldogii sunt tineri, sunt plini de energie, dar odata cu varsta acest lucru se estompeaza. Un alt obicei caracteristic este sforaitul puternic.


Conditii de viata

Cainele din rasa English Bulldog este potrivit vietii de apartament.

Exercitii

Sunt destul de inactivi in interior si se simt bine si fara o curte la dispozitia lor. Bulldogii se simt cel mai bine in climatul temperat.

Speranta de viata

Speranta lor de viata este in medie de 8 ani. Unii pot trai mai mult, altii mai putin fata de aceasta limita.

Sursa: caini.org

Navigation

[0] Message Index

Sitemap 
Go to full version
Mobile View