La o cafea de vorba > Teoria Conspiratiei

Mesajele subliminale

(1/1)

Pamico:
Mesajele subliminaleUn mesaj subliminal este un semnal sau mesaj conceput sa fie transmis sub limitele normale a perceptiei. Acesta se afla dincolo de nivelul constient, dar excita foarte bine simturile. Sugestiile subliminale actioneaza la fel ca si sugestiile hipnotice. De fiecare data cand ne confruntam cu o alegere, putem decide in mod conștient ce decizie sa luam, in funcție de vointa si de dorințele noastre. Spiritul nostru inconștient nu are insa aceeași capacitate de analiza a informatiei si el actioneaza in funcție de datele pe care le-a primit ca si cum ele ar fi adevarate.

Sunt doua categorii de mesaje subliminale:

Subliminalul vizual
Imaginile subliminale sunt invizibile la o viteza normala. Ochiul nu le va putea vedea decat daca stie ca exista o imagine subliminala pe care sa o caute si asupra careia sa se concentreze. Numai atunci va putea sa o intrezareasca si, chiar daca nu a vazut-o inainte, acum, cand stie unde este, va putea sa o vizualizeze.

Subliminalul auditiv
Nu se bazeaza pe durata, ca subliminalul vizual, ci pe intensitate; o fraza difuzata la un nivel prea scazut pentru a fi perceputa in mod constient este inregistrata si decodata de creier: de exemplu, atunci cand ascultam o melodie care contine mesaje subliminale, in general nu auzim decat melodia.

Desi mesajele subliminale poat fi folosite in scopuri benefice pentru modificarea unor stari anxioase, a blocajelor negative sau a obiceiurilor proaste cu rezultate extraordinare, in majoritatea cazurilor acestea sunt folosite mai mult in scopuri de marketing. Si cum marketing fara sex nu exista(sexul vinde cel mai bine), puteti urmari mai jos un film in care sunt prezentate astfel de practici de marketing incepand cu produse destinate copiilor si terminand cu cele pentru adulti.

Sex is in the air, Sex is everywhere !!!  :)

Navigation

[0] Message Index

Sitemap 
Go to full version
Mobile View