Currently:
  • Metaloplastie 5 1

Life & Style > Arta si Personalitati

Metaloplastie

(1/1)

Pamico:
MetaloplastieMetaloplastia este arta transpunerii unui portret, a unui peisaj, sau altor imagini prin reliefarea lor pe o bucata de tabla moale. Metoda de lucru consta in ciocanirea directa sau cu ajutorul unor scule dedicate cum ar fi dornuri, dalti, s.a., cu ajutorul carora se realizeaza imaginile dorite.

Pentru realizarea unei lucrari de arta in metaloplastie se foloseste, de regula, o tabla de cupru. Se stie ca duritate cuprului este relativ mica, dar destul de rezistent la rupere, si foarte ductil, putand fi modelat la presiuni mari. Se mai foloseste de asemenea tabla de alama, care este un aliaj de cupru si zinc, in diverse proportii, galben-auriu, maleabil, ductil, si el usor de prelucrat prin martelare (batere a metalului cu ciocanul). In situatii mai speciale, se poate folosi si tabla de argint sau aur. Datorita accesibilitatii sale, in ultima vreme se foloseste si tabla de aluminiu.

Urmariti mai jos cateva din lucrarile maestrului Ioan Catalin Salajan executate in tabla de aluminiu:Lucrarile artistului sunt de vanzare si poate fi contactat la adresa: csljan(@)yahoo.com

Navigation

[0] Message Index

Sitemap 
Go to full version
Mobile View