Lumea Animalelor > Caini

Ciobanesc Romanesc Carpatin

(1/1)

Pamico:
Ciobanesc Romanesc Carpatin

Descriere

Cainii din rasa Ciobanesc Romanesc Carpatin sunt caini mari si robusti, agili si foarte vioi, niciodata neindemanatici, si cu o aparitie viguroasa. Corpul lor este rectangular, cu o crupa larga, putin inclinata, un piept larg si inalt, si umeri lungi si putin inclinati. Dimorfismul sexual este bine marcat, masculii avand tendinta clara de a fi mai inalti si mai puternici decat femelele caini. Acesti caini sunt incadrati in categoria cainilor "mezocefalus", cu un cap puternic, de tip lup. Fruntea acestor caini este larga si putin curbata. Capul este mai lat intre urechi si se ingusteaza apoi progresiv. Nasul este mare, larg si intotdeauna negru.

Botul este puternic, cu o sectiune aproape ovala, asemanator putin cu forma unui con truncat. Lungimea botului este mai mica sau cel mult egala cu cea a capului. Buzele acestor caini sunt groase, puternice si bine pigmentate si subliniate. Ochii caprui inchis sunt in forma de migdala. Coada acestor caini este stufoasa, acoperita de par abundent. Blana acestor caini este rezistenta, densa si dreapta. Blana interioara este mai densa si mai moale. Cu exceptia capului unde parul este scurt si neted, acesta este foarte abundent pe tot corpul. Culoarea blanei este roscata cu nuante variate, cel mai adesea deschise pe parti si mai inchise pe restul corpului.


Temperament

Nascut ca un caine de paza, Ciobanescul Romanesc Carpatin este remarcabil pentru devotamentul sau instinctiv, neconditionat pentru stapan si pentru turma sa. Sunt caini demni, calmi si bine echilibrati.


Conditii de viata

Nu sunt caini recomandati pentru viata de apartament. Are o blana potrivita pentru orice tip de vreme si poate sta linistit afara, caracterul sau cerand de altfel o viata inafara casei.

Exercitii

Este o rasa care are nevoie de mult exercitiu fizic. Lasat intr-o curte sau un spatiu mai larg, va alerga singur pentru a acoperi aceata nevoie.

Speranta de viata

Speranta de viata este de circa 12-14 ani.

Sursa: caini.org

Navigation

[0] Message Index

Sitemap 
Go to full version
Mobile View