Hardware > Depanari Hardware si Software

Burnere

(1/3) > >>

McJohn:
Am nevoie de un burner "valabil" !
Cred ca de un an sau 2 nu mai pot inscripționa CD-DVD_uri.
Am testat o grămada de Burnere (CD Burner XP , Nero 9 , Ashampoo ... etc). am stricat 80-90% din DVD-urile folosite !
Știe careva unul care sa funcționeze ?

Pamico:
Tot ce ai enumerat sunt "valabile" si foarte bune! Eu le-am folosit pe toate si merg brici, asa ca...
Problema nu e a lor, ci a ta pe de o parte si a unitatii optice si a suporturilor pe de alta parte! In concluzie, unitatile optice, in speta laserul are o durata de viata limitata, e consumabil, are un anumit numar de ore de functionare, dupa care si-o ia in barba, asta un aspect, apoi suporturile proaste si nu in ultimul rand priceperea celui care scrie CD-ul sau DVD-ul. Ca idee, un CD daca vrei sa-l mai citesti si dupa o perioada mai lunga nu-l scrii la mai mult de 8x, iar DVD-ul la mai mult de 4x. Cu cat il scrii la o viteza mai mica, cu atat se inscriptioneaza mai bine si rata de erori pe care trebuie sa o corecteze unitatea in timpul scrierii este mai mica. Durata de viata medie la unitatile optice actuale este de 1 an, 1 an jumate maxim, in functie si de cat il utilizezi. Cam asta e! Succes!

McJohn:
  Calculatorul pe care eu îl folosesc acum nu l-am luat nou din comerț ! A fost a cumatrului meu ! M-i l-a făcut cadou acum 4 ani . Dupa ce m-i l-a dat el , eu am schimbat ba una , ba alta prin el !
Am luat un procesor dual core , avea HDD de 30 , am luat altul de 250 , avea inscriptor CD (dar putea citi și DVD). I-am luat un DVD-writer ASUS . Luna asta vreau sa schimb monitorul cu unul LCD . Ma gândeam sa iau un TV cu diagonala de 47cm.
  E până sa schimb inscriptorul am putut scrie și eu CD-uri (aveam Nero 5). Acest inscriptor când l-am luat, nu mi-a dat și CD la el !
  M-am întors la magazin și m-am plâns patronului (am lucrat împreună după revoluție vreo 2 ani ) , mai de gura mea , mai de ochii lumii a pus pe un băiat de a descarcat un Nero 8 hăcuit și alte câteva progrămele ...
  Nu știu dacă am făcut 10 CD-uri_DVD-uri în 2 ani . Cumnatul meu folosește Nero 6 , dar are XP . Cu 7 nu s-a descurcat .
  Am făcut și eu rost de Nero 6 original ! Si când l-am băgat am bulit windows-ul . A apărut Blue Scrin și am fost nevoit sa-l reinstalez ! Si de atunci caut soluții la problema mea !
 Aseară am mai stricat un DVD . Am folosit "ashampoo_burning_studio_2013_11.0.5_12122" . Am tras 8 "filme" , format AVI , codec Xvid . 7 dintre ele le vad pe calculator , al 8-lea nu !
Pe DVD-Player nu se vede nici unul !!!! Până la urma cred ca am sa folosesc inscriptorul windows-ului .

Pamico:
Pai de unde sa-ti dea nene CD la el? Crezi ca daca avea nu-ti dadea? Ala nu vine cu CD cu Nero. Veneau o data...ahaaa, de mult, cu o varianta free. Acum nu mai vin. Nero costa bani, nu e moca! Nu le vezi pe DVD Player din cauza dvd-ului, pentru ca e posibil sa nu stie decat anumite formate. Si eu am un verisor care are un player Philips care nu citeste decat filme in format DVD, avi-uri nu vrea. Asta e!

McJohn:
Întâmplator sau ba ... ți-am spus ca pe tipul ce mi-a dat unitatea DVD îl cunosc de multi ani !
Practic am ajuns cu calculatorul la el rugindu-l sa-mi instaleze și mie Windows-ul . Inițial mi-a zis sa-l las acolo și sa ma întorc a doua zi sa-l iau .
Dar intre timp mie mi-a venit prin cap , dacă tot l-am dus la doctor sa-i schimb și HDD-ul . Mi-am ales unul pe placul meu .
Apoi în drum spre casa , eram în tramvai și ma gândeam ca n-ar fi rău sa-i schimb și inscriptorul . Dar nu aveam bani ! Am sunat un alt prieten (toți trei am lucrat în 92-94 în combinatul din Brăila . A fost o uzina mare de mii de oameni 5-10 000 de angajați poate), și l-am întrebat dacă ma sponsorizează !
A fost de acord , cu condiția ca toată cheltuiala sa fie trecuta pe firma lui !
Zis și făcut !
Anterior eu am fost prin oraș și m-am interesat care ar fi preturile . Un inscriptor în punga (fără CD) era undeva la 60 lei , iar la cutie (cu CD , "retail" parca ii zice) la el în magazin era 110 lei . Avea Nero 10 în cutie .
Ptr instalat windows-ul mi-a cerut 50 lei . HDD-ul l-am plătit din bani de plug a fetei , cam 180 lei (era 160 unul de 150Mb si acesta de 250Mb - 180 lei).
Instalarea HDD + windows + DVD Writer-ul m-a ajuns undeva la 180-190 lei . Eu ma așteptam la 120 maxim 150.
La banii ăștia meritam ceva mai bun zic eu ! Dar cred ca am fost tras în piept !!!Am plătit mult pe un lucru prost !
Dar dacă tot l-am luat și e nou (sau nu) hai sa-l fac sa meargă !
Acum am trecut pe HDD-ul mic unde am instalat XP-ul . Daca merge cu Nero 6 , atunci instalez XP și pe HDD mare și când am de scris CD-uri trec pe XP iar în rest rămân pe 7 . Ca sa nu mai tot schimb HDD-urile in calculator ,
Pa !

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Sitemap 
Go to full version
Mobile View