Currently:
  • Alerta de securitate pe televizoarele Smart TV de la Samsung 5 1

Categorie General > Stiinta si Tehnologie

Alerta de securitate pe televizoarele Smart TV de la Samsung

(1/1)

Pamico:
Alerta de securitate pe televizoarele Smart TV de la Samsung


Photo: Samsung

Firma de securitate ReVuln a postat un video in care arata cum specialistii sai pot sa acceseze de la distanta un Smart TV si sa aiba acces la setarile si informatiile cu caracter personal stocate pe dispozitivele atasate la acesta.

Astfel se arata ca hackerii pot accesa hard disk-ul acestuia si de asemenea sa preia controlul asupra microfonului si camerei video incorporate. "Putem instala un soft astfel incat sa avem un root acces total asupra televizorului, iar cum acestea sunt in majoritatea cazurilor conectate la Internet, acest lucru este destul de usor de facut", spun cei de la ReVuln.

Cu un astfel de malware instalat, hackerii pot vedea si auzi tot ce se intampla in fata televizorului folosind camera web si microfonul incorporate.

Smart Tv-urile de la Samsung pot fi folosite pentru a naviga pe Internet, pentru a utiliza retelele sociale, servicii comerciale, streaming video si multe altele. De asemenea, televizoarele pot fi controlate prin comenzi vocale sau gesturi, pentru a detecta ce se intampla in fata lor.

Luigi Auriemma co-fondator al ReVuln, declara ca a gasit o modalitate prin care sa urmareasca adresa de IP a dispozitivului TV, preluand controlul asupra lui si a unitatilor de stocare atasate acestuia. Cercetatorii spun ca utilizatorii de Smart Tv-uri se expun la aceleasi riscuri ca si utilizatorii de calculatoare conectate la Internet.

Astfel de vulnerabilitati sunt ingrijoratoare datorita unui numar tot mai mare de dispozitive dotate cu senzori termici, senzori de miscare, microfoane si camere video pentru a detecta ce se intampla in jurul lor. La inceputul acestei luni de exemplu, compania de cablu Verizon din SUA a solicitat sa-si breveteze o inventie cu ajutorul careia sa poata observa ce se intampla in camera unde este telvizorul, astfel incat in functie de ce detecteaza, sa poata sa afiseze pe ecran anumite spoturi. De exemplu daca se detecteaza ca persoanele din camera se tretrag in pat, pe ecran va fi afisat un spot cu reclama la anticonceptionale.

Un purtator de cuvant al Samsung spune: "Am descoperit ca numai in circumstante absolut extreme pot aparea probleme de conectivitate intre Smart TV-urile construite incepand cu 2011 si alte dispozitive conectate in retea. Asiguram clientii ca televizoarele noastre inteligente sunt sigur de utilizat."

"De asemenea vom lansa un nou patch in Ianuarie 2013 pentru a consolida si mai mult securitatea Smart TV-urilor. Recomandam clientilor nostrii sa foloseasca legaturi wireless criptate(routere) atunci cand utilizeaza dispozitive conectate", a mai spus acesta.
You are not allowed to view links. Register or Login

Navigation

[0] Message Index

Sitemap 
Go to full version
Mobile View