Vorba dulce mult aduce > Intrebari si Discutii libere despre orice

S-a inventat hartia de ambalaj comestibila

(1/1)

Pamico:
S-a inventat hartia de ambalaj comestibilaDe multe ori vi s-a intamplat atunci cand v-a fost foame sa muscati cu pofta dintr-un burger sau un sandwich si sa constatati ca pe langa respectiva inghititura mai mestecati si o bucata de hartie. Iata insa ca Bob's, al doilea mare lant de fast-food din Brazilia a prezentat hartia comestibila pentru ambalat burgerii. Slate.com raporteaza ca in 2011 numai consumatorii americani au aruncat peste 75 de milioane de tone de ambalaje, din care doar jumatate au fost recuperate prin reciclare.

Ambalarea produselor alimentare este o probleama reala de mediu, iar oamenii de stiinta au cautat mereu solutii pentru a o rezolva. La inceputul anului 2012 cercetatorii de la Harvard au anuntat ca au dezvoltat WikiCells, noi forme comestibile de ambalaj care vor putea fi utilizate pentru a impacheta diverse alimente, pentru a confectiona sticle si ambalaje pentru produse alimentare, acestea putand lua usor aroma produsului respectiv. Acum, la aproape un an de la anuntarea lor, Bob's, lantul brazilian de magazine fast-food, a facut o prima prezentare a acestor ambalaje. Dupa reactia celor care consuma burgeri serviti in noul ambalaj, se pare ca acesta nu are deloc un gust rau. Noul ambalaj are un aspect asemanator cu cel al hartiei traditionale si se pare ca reactia clientilor la aceasta campanie de promovare a avut un real succes, clientii consumand deopotriva la fel de bine atat continutul, cat si ambalajul acestuia.

Desi a fost doar o campanie de marketing si promovare bazate pe sloganul lui Bob, "Nu te poți controla", campanie care doreste sa sugereze cat de buni sunt burgerii lor, noului ambalaj poate rezolva o parte a problemelor de mediu existente.

Voi ce parere aveti?   :-?

 

You are not allowed to view links. Register or Login

Navigation

[0] Message Index

Sitemap 
Go to full version
Mobile View