Hardware > Stiri IT Hardware

Llano reciclat

(1/1)

Pamico:
Llano reciclatLa putin timp dupa ce AMD a lansat procesoarele Llano desktop apartinand arhitecturii Fusion, doua modele quad core (cu promisiunea de a introduce in scurt timp inca doua), s-a vorbit despre un eventual derivat tri core al acestora. Ideea a fost atat infirmata cat si confirmata in timp, si pana la urma s-a dovedit adevarata.

Pentru ca acum AMD introduce modelul A6-3500, tri core realizat prin dezactivarea unui nucleu de la A6-3600, pentru a refolosi modelele cu unul nefunctional. Deci frecventa este de 2.1 GHz, si poate urca la 2.4 GHz prin TurboCore.

In rest avem TDP de 65 W, controller de memorie dual channel DDR3 la 1866 MHz, si GPU Radeon HD 6530D, cu 320 Stream Processors si frecventa de 443 MHz. Bineinteles, cu numarul de nuclee si memoria cache L2 a scazut, ajungand la 3 MB. Si are nevoie tot de socket-ul FM1. Dar pretul este putin cam mare, comparat cu celelalte doua Llano-uri quad core: 95 $ box sau 90 $ tray.

Dar cum un nucleu CPU poate fi nefunctional, la fel de bine se poate intampla ca GPU-ul sa nu mearga la specificatiile nominale. Si asa se naste Athlon X4 631, procesor Llano fara grafica integrata. Vorbim despre un quad core la 2.6 GHz (aceeasi frecventa cu Athlon II X4 620), insa 4 MB L2 cache (cate 1 MB per core).

Nu beneficiaza de TurboCore, are un TDP de 100 W, controller de memorie dual channel DDR3 la 1866 MHz si foloseste acealsi socket FM1. TDP-ul mai mare decat la seria Athlon II este explicat prin integrarea intregului northbridge (nu doar a controller-ului de memorie). Insa pretul de 80 $ este un pic cam mare. Si as fi preferat o denumire care sa ne lase sa intelegem adevarata natura a acestui procesor…
Sursa: arenait.net

Navigation

[0] Message Index

Sitemap 
Go to full version
Mobile View