ACEST SITE ESTE DE VANZARE!
Monitoare-LCD OFERTA IT ► SISTEME PC - PERIFERICE IT - COMPONENTE PC Calculatoare-Craiova

Author Topic: Discuri pentru 1000 de ani  (Read 1057 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Pamico

  • Administrator
  • Membru Erou
  • *****
  • Posts: 3579
  • Reputation: +473/-0
  • Gender: Male
  • With us since: 02/08/2011
    YearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
Discuri pentru 1000 de ani
« on: August 19, 2011, 02:12:51 PM »
Discuri pentru 1000 de aniCand a fost lansat DVD-ul, s-a spus ca are o durata de viata de aproximativ 25 de ani. Dar calitatea relativa a discurilor, conditiile precare de depozitare si vitezele mari de scriere au redus semnificativ acest timp promis. Acum insa compania Millenniata introduce tehnologia M-Disc ce permite atingerea unei durabilitati de aproape 1000 de ani.

Performanta este realizata prin inserarea unui strat adeziv suplimentar, si inlocuirea celui organic pe care se face scrierea cu unul anorganic. Noul strat se modifica la nivel fizic in momentul inscriptionarii discului. Adica scrierea informatiei determina pe stratul adeziv cate o gropita pentru fiecare bit, care are rolul de a accentua prezenta informatiei pe stratul anorganic.

Drept urmarea informatia se vede mult mai usor la citire, iar modificarea fizica a noului strat confera durabilitate in timp. Iar prin folosirea unui strat anorganic, in momentul scrierii materialul se topeste sub raza laser si fuge de la locul respectiv, lasand o foseta (in timp ce materialul organic consacrat doar isi schimba natura si proprietatile). Si de aici rezulta si mai putine erori de scriere (de 200 – 500 ori mai putine).

Pentru productia de serie a acestor discuri Millenniata a semnat un parteneriat cu LG si Hitachi. Pentru inceput tehnologia M-Disc va fi incorporata in DVD-uri (ce pot fi scrise o singura data), momentan lucrandu-se la extinderea sa si la Blu-Ray-uri. Un DVD-M va avea initial pretul de 3 $, si va necesita unitati optice speciale (noi, compatibile) pentru a fi inscriptionat. Dar va putea fi citit de orice DVD-ROM.
Sursa: arenait.net

« Last Edit: August 25, 2011, 01:44:37 PM by Pamico »


Forum Craiova Center - stiri, divertisment, informatii utile, anunturi si multe altele" title="Forum Craiova Center - stiri, divertisment, informatii utile, anunturi si multe altele