Hardware > Stiri IT Hardware

Discuri pentru 1000 de ani

(1/1)

Pamico:
Discuri pentru 1000 de aniCand a fost lansat DVD-ul, s-a spus ca are o durata de viata de aproximativ 25 de ani. Dar calitatea relativa a discurilor, conditiile precare de depozitare si vitezele mari de scriere au redus semnificativ acest timp promis. Acum insa compania Millenniata introduce tehnologia M-Disc ce permite atingerea unei durabilitati de aproape 1000 de ani.

Performanta este realizata prin inserarea unui strat adeziv suplimentar, si inlocuirea celui organic pe care se face scrierea cu unul anorganic. Noul strat se modifica la nivel fizic in momentul inscriptionarii discului. Adica scrierea informatiei determina pe stratul adeziv cate o gropita pentru fiecare bit, care are rolul de a accentua prezenta informatiei pe stratul anorganic.

Drept urmarea informatia se vede mult mai usor la citire, iar modificarea fizica a noului strat confera durabilitate in timp. Iar prin folosirea unui strat anorganic, in momentul scrierii materialul se topeste sub raza laser si fuge de la locul respectiv, lasand o foseta (in timp ce materialul organic consacrat doar isi schimba natura si proprietatile). Si de aici rezulta si mai putine erori de scriere (de 200 – 500 ori mai putine).

Pentru productia de serie a acestor discuri Millenniata a semnat un parteneriat cu LG si Hitachi. Pentru inceput tehnologia M-Disc va fi incorporata in DVD-uri (ce pot fi scrise o singura data), momentan lucrandu-se la extinderea sa si la Blu-Ray-uri. Un DVD-M va avea initial pretul de 3 $, si va necesita unitati optice speciale (noi, compatibile) pentru a fi inscriptionat. Dar va putea fi citit de orice DVD-ROM.
Sursa: arenait.net

Navigation

[0] Message Index

Sitemap 
Go to full version
Mobile View