Currently:
  • Ubuntu OS pentru telefoane isi va face aparitia la CES 2013 5 1

GSM - Telefoane > Stiri

Ubuntu OS pentru telefoane isi va face aparitia la CES 2013

(1/1)

Pamico:
Ubuntu OS pentru telefoane isi va face aparitia la CES 2013Dupa cum au promis, cei de la Canonical (companie privata infiintata de Mark Shuttleworth, antreprenor din Africa de Sud care a creat si continua sa creeze si sa sustina proiecte open-source printre care si Ubuntu, Kubuntu, Xubuntu, Edubuntu si altele) vor face o prima prezentare a sistemului Ubuntu OS pentru telefoanele mobile la CES 2013. Primele smartphone-uri cu Ubuntu OS, vor ajunge pe mana clientilor in prima perioada a anului 2014, dupa cum sustine Mark Shuttleworth. Versiunea mobila a Ubuntu OS este construita in jurul nucleului Android folosind acelasi kernel si drivere, insa fara Java Virtual Machine si promite sa foloseasca telefonul la capacitate maxima.

Suportand in egala masura atat procesoare ARM cat si x86, Ubuntu OS va fi indeajuns de compatibil astfel incat producatorii de telefoane cu Android sa poata folosi sistemul de operare cu adaptari minime.

Ubuntu pentru Android anuntat in luna Februarie a anului trecut, va fi primul pas pentru obtinerea unui nou ecosistem pentru dispozitivele de transport maritim si care cu siguranta va fi implementat si dat in folosinta in decursul acestui an, a spus Mark Shuttleworth. Desi niciun producator de telefoane mobile nu si-a anunta sprijinul pana acum pentru versiunea Ubuntu OS, este evident ca de acest sistem vor beneficia variantele high-end ale unor nume consacrate din acest domeniu.

Un demo cu Ubuntu OS care ruleaza pe un Galaxy Nexus puteti urmari mai jos.You are not allowed to view links. Register or Login

Navigation

[0] Message Index

Sitemap 
Go to full version
Mobile View