Anunturi Vanzari - Bazar > Produse Agro-Zootehnice

VINDEM PORCI VIETNAMEZI

(1/1)

alcander:
VINDEM "PORCI VIETNAMEZI"

Caracteristicile porcului vietnamezPorcii vietnamezi au fost raspanditi mai intai in Asia, mai ales in China si Vietnam fiind o rasa locala. Au fost adusi mai tarziu in 1984 in Statele Unite unde au devenit populari. Porcii vietnamezi autentici au piele de culoare neagra dar in urma incrucisarilor cu alte rase, pot aparea si alte caracteristici cum ar fi petele albe.

Porcul vietnamez este o rasa deosebita cu numeroase calitati. Infatisarea lor se carcterizeaza prin: picioare scurte biongulate, trunchiul este rotunjit, pielea neagra si groasa iar botul este alungit si rotunjit.

Carne de porc fara colesterol?
Porcii vietnamezi se hranesc doar cu vegetale deci carnea lor este mult mai usoara si mult mai saraca in colesterol decat carnea de porc pe care o stim noi. Ei pot atinge maxim 120-130 de kilograme, au o talie mai mica decat porcii autohtoni si datorita alimentatiei strict vegetale, au un strat foarte subtire de grasime.

Porcii vietnamezi pot deveni o afacere de familie foarte profitabila. Carnea lor fara colesterol este sanatoasa si e la mare cautare. Afacerea cresterii porcilor vietnamezi este abia la inceput si poate fi exploatata cu castiguri substantiale.

Tinand cont de avantjele porcului vietnamez, viitorul acestui domeniu pare promitator in Romania. Fie ca vrei sa inlocuiesti porcul obisnuit de curte, vrei sa oferi o alimentatie sanatoasa familiei tale sau vrei sa pornesti o afacere profitabila in Romania acum e momentul sa profiti de avantaje si sa iti cumperi  un porc vietnamez.

Intretinere si crestere
 
Cresterea porcilor vietnamezi e relativ simpla fata de cresterea porcilor autohtoni. Ei au nevoie de un spatiu mai mic si nu sunt la fel de pretentiosi cand vine vorba de cotet. Asta pentru ca porcii vietnamezi sunt mai mici decat celelalte rase de porci si nu au obiceiul sa „rame”. E indeajuns sa le oferiti un adapost decent cu paie si pavaj de beton si un spatiu deschis in care sa faca miscare.

Porcul vietnamez este vegetarian si mult mai curat decat ceilalti porci. Nu le trebuie grajduri sau incaperi special amenajate si pot rezista foarte bine la temperaturi scazute de -20 grade Celsius. Ei masoara doar 45 cm inaltime iar greutatea variaza de la 60 la 120kg.
Ca alimentatie, deasemenea, porcul vietnamez nu este pretentios. El nu are nevoie de furaje sau concentrate speciale. Se multumeste cu cotoare sau resturi de fructe, legume, tarate de origine vegetale, porumb, iarba(in special lucerna). De aceea consumul carnii de porc vietnamez e sanatos si recomandat persoanelor cu boli ale inimii.

In plus, porcul vietnamez este foarte sociabil si prietenos. Multi oameni il adopta ca animal de companie pentru ca este foarte inteligent (aproape la fel ca un caine) si foarte prietenos.
Inmultirea acestora este identica ca la alte rase de porci.
Boli specifice nu exista, se confrunta cu aceliasi probleme de sanatate ca si alte rase. Deci, contrar spuselor celor care nu vor decat sa vanda porci vietnamezi pentru profit, acestia trebuiesc vaccinati si deparazitati intern si extern, regulat la indicatile unui medic veterinar.
Porcul vietnamez consuma mai putina mancare in raport cu alte rase dar are o crestere mult mai lenta.
Din punctul meu de vedere, nu faptul ca aceasta rasa de porci au mai putin colesterol, ar fi argumentul sa-i recomand pentru crestere si consum, ci si faptul ca nu mananca decat produse vegetale, si numai daca sunt de buna calitate. Aceasta fiind o alta particularitate a rasei.

Ferma noastra vinde puiet si scroafe gestante in limita disponibilitati la preturi decente!
Informatii:
Tel. 0760.808101

Cateva poze cu exemplarele noastre!

Navigation

[0] Message Index

Sitemap 
Go to full version
Mobile View