Categorie General > Stiinta si Tehnologie

CES 2013 - Capri - cel mai mic senzor 3D din lume

(1/1)

Pamico:
CES 2013 - Capri - cel mai mic senzor 3D din lumeCompania israeliana PrimeSense, aceeasi care a stat si la baza crearii senzorului de miscare a celor de la Microsoft Kinect pentru Xbox 360, a dezvaluit la CES 2013 cel mai mic senzor 3D din lume. Acesta se numeste Capri.

Dupa cum anticipeaza producatorii, Capri va deschide o noua era 3D pentru produse si servicii. Dupa cum se vede din filmul de prezentare, Capri este suficient de mic pentru a putea fi incorporat oriunde, de la aspiratoare pana la tablete, monitoare, televizoare, smartphone-uri, etc. Senzorul functionaza prin formarea unei retele sofisticate(o harta) in infra-rosu a obiectelor din fata sa, ca mai apoi un alt sezor sa citeasca si sa interpreteze cu ajutorul softului aceasta retea. Algoritmul utilizeaza informatiile pentru a obtine o imagine 3D completa a camerei cu tot ce contine, oameni, obiecte, etc.

Cei de la PrimeSense spun ca senzorul Capri este un atribut cheie pentru producatorii de electronice de larg consum, in cautarea de a adauga noi moduri de interactiune 3D pentru produsele lor.

La CES 2013, PrimeSense si partenerii lor au demonstrat cum micul senzor Capri poate fi integrat intr-o larga varietate de produse de larg consum, incluzand 3D gesture-recognition pentru CoVii (Computer Vision Interaction), analiza in timp real a comportamentului cumparatorilor (ShopPerception) si pana la aplicatia 3D de design interior a celor de la Matterport.sursa: mashable.com

Navigation

[0] Message Index

Sitemap 
Go to full version
Mobile View